Din cauza unui caz de coronavirus, halterofilii şi-au amânat reluarea pregătirilor

Din cauza unui caz de coronavirus, halterofilii şi-au amânat reluarea pregătirilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Componentele lotului naţional de haltere junioare mici de la Galaţi au fost la Centrul Naţional "Lia Manoliu" din Bucureşti, pentru controlul medical periodic, dar şi pentru testarea Covid-19. Prof. Costel Dimofte, antrenorul principal, ajutat de noul secund de la "naţională", Niţu Bădărău, au deplasat următorul lot de sportive: Alice Halmag, Gabriela Daviduţă, Ana Maria Raţă, Ana Luchian, Ştefania Dobre, Marcela Andrei, Gabriela Ţurcanu, Mihaela Buşe şi Dorina Tofan. După trecerea probei medicale, fetele din lotul naţional urmau să se deplaseze la Oneşti, la Centrul Naţional de Pregătire Olimpică. Din păcate, deplasarea a fost anulată, deoarece unul dintre componenţii lotului naţional de tineret a fost testat pozitiv la coronavirus. În aceste condiţii, ambele loturi au fost băgate în carantină, timp de două săptămâni, la Hotelul  "Ramada" din Bucureşti.

"Şi sportivii noştri s-au "pregătit" acasă, noi urmărindu-i online. Eu cred că sezonul este compromis. L-am întrebat pe administratorul sălii când ne va permite să intrăm la antrenamente şi mi-a comunicat că încă nu are "OK"-ul din partea Direcţiei de Sănătate Publică", ne-a declarat Marin Otinceanu, antrenorul halterofililor de la Dunarea.

Altfel, loturile naţionale, fiind parţial descentralizate, la Galaţi au fost cei doi sportivi selecţionaţi de la clubul municipal, este vorba despre Petrică Bălăuţă şi Alexandra Alexe. Aceasta din urmă a reuşit să treacă Bacalureatul şi se va înscrie la Facultatea de Educaţie Fizică. "Încă nu ştim dacă va fi admisă fără concurs, conform regulamentului care a funcţionat până acum, ea fiind campioană europeană de juniori. Să vedem ce se hotărăşte", ne-a spus Otinceanu. În privinţa lui Bălăuţă, acesta a ratat Bacalureatul în prima sesiune şi va rămâne acasă, pentru o noua tentativă de finalizare a liceului.

Citit 1313 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Iulie 2020 01:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.