Bugetul Oţelului, pe sponci!

Bugetul Oţelului, pe sponci!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din cele două milioane de euro pe care le vor încasa în 2010 de la Combinat, oficialii clubului de fotbal de Liga I trebuie să ridice şi instalaţia de nocturnă * „Şansa noastră este să terminăm cât mai sus în clasament şi astfel să încasăm cât mai mulţi bani din drepturile de televizare, dar vom fi nevoiţi să şi vindem jucători la vară”, susţine Marius Stan, şeful Oţelului *

Mai greu decât anul trecut

Murphy spunea că ce e mic are toate şansele să se transforme şi-n mai mic, iar conducerea Clubului Oţelul poate depune mărturie.

Bugetul de venituri şi cheltuieli al grupării locale de Liga I - unul dintre cele mai încercate din campionatul patronat de Liga Profesionistă de Fotbal - a fost de trei milioane de euro şi un pic în 2009, existând la un moment dat pericolul falimentului (perioada din toamnă, când salariile veneau cu întârzieri de cel puţin un trimestru, nu poate fi uitată!).

Anul acesta, situaţia, deşi roz la prima vedere (s-a trecut peste acele datorii uriaşe faţă de jucători!), pare mai dificilă, susţine directorul general al „oţelarilor”, Marius Stan.  

„Suntem contratimp”

Ceea ce „Viaţa Liberă” prezenta încă de acum două săptămâni s-a confirmat la conferinţa de presă susţinută ieri de conducerea clubului local.

Combinatul ArcelorMittal a anunţat că va susţine financiar fotbalul de la Oţelul şi în 2010 (n.r. – e vorba de 2 milioane de euro), dar că nu va elibera vreo sumă specială pentru ridicarea instalaţiei de nocturnă, investiţie obligatorie pentru ca roş-alb-albaştrii să continue la Galaţi şi în stagiunea următoare.

„Ne va fi foarte greu, pentru că, practic, rămânem cu numai jumătate din sumă, însă trebuie să ne descurcăm”.

„Suntem contratimp, mai e puţin până la vară şi aşteptăm să vină banii de la Combinat pentru nocturnă. Sperăm totuşi să nu vină în iunie, pentru că în iulie va începe noul campionat”, a comentat Stan.

Încă nu s-a semnat contractul!

Interesant este însă şi faptul că până ieri după-amiază nu fusese încă semnat contractul cu tradiţionalul partener al Oţelului, ArcelorMittal Galaţi anunţând că va da cu pixul în zilele următoare.

„Sper să nu fie probleme şi contractul să fie semnat cât mai curând”, a mai spus şeful clubului de prim eşalon, el anunţând şi cum trebuie acoperit milionul de euro care va intra în stâlpii şi farurile de iluminat arena din Ţiglina III.

„Pentru noi este important absolut orice meci, fiecare punct, chiar dacă unii aberează că nu ne dorim să câştigăm toate meciurile”.

„Cu cât vom termina mai sus în clasament, cu atât vom scoate mai mulţi bani din drepturile de televizare. De asemenea, trebuie ca la vară să vindem unu-doi jucători, altfel nu vom putea rezista”, a precizat Marius Stan.

Explicaţie foto: Marius Stan, directorul general al Oţelului, se gândeşte deja pe cine va „mărita” la vară din vestiarul lui Dorinel Munteanu

Citit 1290 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.