Cătălin Savu, cu gândul la dezvoltarea sportului gălățean: ”Visul meu este să avem un stadion nou în Galați”

Cătălin Savu, cu gândul la dezvoltarea sportului gălățean: ”Visul meu este să avem un stadion nou în Galați”
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Unul dintre cei mai respectați oameni de sport din orașul nostru consideră că sunt necesare investițiile în infrastructura sportivă

Cătălin Savu, lector universitar al Universității Dunărea de Jos, antrenor licențiat și mare pasionat de sport, își dorește ca Galațiul să ajungă în situația în care să se poată lăuda cu o bază sportivă modernă, cu un nou stadion de ultimă generație.

 

Cum vedeți dvs. situația portului gălățean în momentul de față?

- La ora actuală nu este tocmai îmbucurătoare. S-a făcut un lucru bun cu acest CSM Galați, dar nu observ o viziune clară la nivelul orașului cu privire la sport. Un lucru care trage mult în jos acest oraș este lipsa infrastructurii sportive. Visul meu este să avem un stadion nou la Galați, un complex sportiv de ultimă generație, al cărui pilon principal să fie un stadion ultra modern. Așa cum vedem că se face peste tot în țară, la Arad, la Craiova, la Ploiești, iar eu consider că și Galațiul merită.

 

S-a tot zis de mult timp încoace că nu este nevoie de un stadion pentru că nu are cine să joace. Ar fi stadionul atunci o necesitate?

- Scuza că nu facem stadion pentru că nu avem echipă de fotbal în ligile superioare nu este valabilă. Să ne aducem aminte că Oțelul, când a jucat în Liga Campionilor, a fost nevoită să joace la București. În Germania, de exemplu la Leipzig, mai întâi au dezvoltat infrastructura, apoi echipa de seniori care a ajuns să joace semifinală de Liga Campionilor. Avem exemple și din România, la Ploiești s-a făcut stadion fără să fie echipa în acel moment în prima ligă, la Arad sau Cluj la fel.  Trebuie să fie făcute demersuri pentru obținerea fondurilor necesare, cu implicare mai multă din partea conducătorilor. Mă refer atât la cei din Consiliul local, cât și la cei din Județ, ca să sprijine sportul tot mai mult. Nu poți exista ca oraș mare fără să ai echipă de fotbal în niciuna din primele două ligi. Galațiul, care mult timp a fost bine reprezentat în acest sens, a ajuns ca inexistent. Tocmai de aceea consider că este momentul ca toată lumea să îi sprijine pe cei de la Oțelul mult mai mult pentru a reuși să promoveze. Oțelul este brandul sportiv numărul unu al orașului.

 

Credeți că mai sunt oamenii din Galați dornici de fotbal?

-  Gălățenii sunt mari consumatori de sport și, în special, de fotbal. Să nu uităm că au ieșit pe străzi vreo 60.000 de oameni când a luat Oțelul campionatul. Îmi aduc aminte de echipa universitară pe care am condus-o,  la un meci cu Sporting Liești, în Cupa României, stadionul nostru a fost arhiplin. Sportul, dar în special jocul de fotbal, este foarte iubit la Galați, tocmai de aceea trebuie făcute eforturi pentru a crea infrastructură și pentru a sprijini echipa fanion a  Galațiului.

 

Care a fost impactul lăsat de pe urma proiectului echipei de fotbal din cadrul Universității?

- Am fost o echipă foarte iubită în oraș, atât de cei în vârstă, care își aduceau aminte cu plăcere de marea echipă a CSU Galați, cât și de tineri, că le ofeream oportunitatea de a rămâne în oraș și a face fotbal în continuare, în paralel cu studiile. Faptul că am avut mulți simpatizanți ne arată că a fost un proiect de succes. La un moment dat, când accesai pe internet Universitatea Dunărea de Jos apăreau mai multe știri despre echipă decât despre Universitate în sine. Cred că la un moment dat fotbalul universitar va renaște la Galați. Posibil în campionatul universitar, acolo unde am fost dați exemplu de către președintele FRF.

Citit 3485 ori Ultima modificare Vineri, 21 August 2020 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.