Primele concursuri de şah după pandemie

Primele concursuri de şah după pandemie
Astăzi şi mâine, la Snagov
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Practicanţii sportului minţii din Galaţi revin în competiţiile naţionale oficiale. Primele confruntări vor avea loc în weekend (11-12 septembrie), la Snagov. Se vor întrece echipele de seniori, în cadrul Campionatului Naţional de şah rapid şi blitz, unde Galaţiul va fi prezent cu echipa masculină a ACS Smart.

Imediat după aceea, în perioada 13-17 septembrie, în aceeaşi localitate, se va desfăşura Campionatul Naţional (Superliga) al echipelor masculine şi feminine, la şah clasic. Printre sportivii înscrişi în concurs se vor afla şi jucătorii de la ACS Smart, în timp ce în competiţia de şah rapid feminin va participa echipa CS Municipal Galaţi.

În vederea acestor concursuri, o parte dintre şahiştii gălăţeni au participat la un antrenament Master, organizat de ACS Smart. Acesta s-a desfăşurat pe durata a 9 runde şi a fost câştigat de Samuel Timotei Ghimpu (ACS Smart), cu 6 puncte. Învingătorul a câştigat cinci partide, la Emilian Alexandru Crăciun, Cristian Mihai, Ionuţ Alexandru Dobrin, Dragoş Antonică, Iulian-Cristi Coca, şi a realizat două remize, cu Ioan Marius Isfan şi Robert Daniel Pîsu. Ghimpu a fost urmat în clasament de Dragoş Andrei Antonică (Clubul Diana Galaţi), Lucian Gîlea (Smart), Cristian Clement Dăianu (CS Otopeni), Ioan Marius Isfan, Alexandru Emilian Crăciun, Ionuţ Alexandru Dobrin, Cristian Mihai, Robert Daniel Pîsu şi Iulian Cristi Coca (toţi de la Clubul Smart).

Citit 1112 ori Ultima modificare Vineri, 11 Septembrie 2020 13:17

1 comentariu

 • postat de emilm
  Luni, 14 Septembrie 2020 09:54
  188.24.252.***
  Felicitari lui Sami pentru rezultate si aceleasi felicitari antrenorului sau, Ionel Covrig, pentru ca a fost singurul care ca crezut in Samuel, atunci cand nimeni nu-i dadea nici o sansa sa devina jucator de sah.
  Pt. "Viata Libera": interesati-va de povestea acestui copil, ar iesi un articol interesant, cred eu.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.