Turneul Ligii Campionilor la volei, eveniment de primă mărime la Galaţi

Turneul Ligii Campionilor la volei, eveniment de primă mărime la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Oraşul nostru găzduieşte, începând de mâine, timp de trei zile, meciurile unui important eveniment sportiv – turneul primei etape a competiţiei continentale, Champions League. În Sala „Dunărea” se vor întrece trei echipe de top din campionatele europene, prima clasată urmând să se califice în etapa a doua. Cele trei formaţii sunt: CSM Arcada (Galaţi), campioana ultimelor două ediţii, Levoranta Sastamala (Finlanda) şi Ribola Kastela (Croaţia).

Cum spuneam în rândurile de mai sus, cele două echipe oaspete provin din ţări cu volei valoros, capabile de evoluţii notabile în competiţiile continentale.

OK Ribola Kastanela a încheiat ultimul sezon (influenţat de pandemie) pe locul 1-2, federaţia din Croaţia, ca şi la noi, neacordând titlul de campioană în sezonul 2019/2020. Are un lot valoros, vedeta echipei fiind un jucător italian, ce a evoluat în primul eşalon al ţării sale, ca şi în cel al Germaniei.

Echipa finlandeză Sastamala dispune de jucători autohtoni, componenţi ai lotului naţional, dar şi câţiva „stranieri”: un leton, un suedez.

Meciurile au loc marţi, miercuri şi joi, de la ora 18,00 şi vor putea fi urmărite pe postul naţional tv Look Plus. Arbitrii provin din Grecia, Turcia şi Ucraina, iar observatorul CEV (Confederaţia Europeană de Volei) este din Bulgaria.

Citit 1605 ori Ultima modificare Duminică, 20 Septembrie 2020 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.