Echipa de baschet CSM Galați își cunoaște adversarele

Echipa de baschet CSM Galați își cunoaște adversarele
Țintar stabilit pentru campionat și Cupă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Federația Română de Baschet a stabilit grupele pentru Liga Națională și pentru "Cupa României". Noul sezon al Ligii Naționale de baschet masculin va începe în condiții total diferite față de precedentele ediții, dată fiind situația de pandemie cu coronavirus. Astfel, Federația Română de Baschet a împărțit cele 14 echipe din Liga Națională, printre care se află și CSM Galați, în două grupe. În această fază se va juca în sistem de fiecare cu fiecare, tur-retur, din cadrul grupelor, sub formă de turnee într-o locație neutră, primul în noiembrie, cel de-al doilea, cu o lună mai târziu. Apoi, se formează alte două grupe, în baza clasamentului din grupele primei faze. Echipele clasate pe primele trei poziții din fiecare grupă vor forma grupa 1-6, iar celelalte se vor întâlni în grupa 7-14. Se va juca în sistem fiecare cu fiecare, tur - retur, în regim de etape obișnuite, în cazul în care va permite Ministerul Sănătății, ori, în caz contrar, tot în stil turneu. În cea de-a treia fază, în care se va stabili clasamentul final, se va juca în sistem clasic de play-off, dacă se permite, ori scenariul secundar ar fi acela de grupare a echipelor câte patru pentru disputarea de turnee finale.

Grupa din faza I din care va face parte CSM Galați este formată din: CSM Oradea, Dinamo, SCM Timișoara, SCM U Craiova, CSM Focșani și CSM  Tg. Jiu. Cealaltă grupă va avea în componență următoarele formaţii: U BT Cluj-Napoca, CSU Sibiu, Steaua, BCMU Pitești, CSO Voluntari, Athletic Constanța și CSM Miercurea Ciuc.

La prima vedere, pare o grupă bună pentru CSM Galați, care s-ar putea lupta pentru clasarea între primele trei echipe, ceea ce i-ar garanta prezența în play-off.

Grupă grea în "Cupa României"

Dacă în campionat a avut parte de o tragerea la sorți favorabilă, CSM Galați are o grupă mult mai dificilă în "Cupa României". Formația gălățeană a fost repartizată în grupă alături de U BT Cluj-Napoca, Steaua și BCM Pitești. Se va juca în sistem de fiecare cu fiecare, iar prima clasată va obține calificarea la final four, plus cel mai bun loc 2 din grupele de calificare, ceea ce face să pară o misiune extrem de grea pentru CSM Galați să obțină o calificare în careul de ași.

Meciurile din "Cupa României" se vor disputa tot sub formă de turnee, în locații neutre. Federația Română de Baschet încearcă să programeze partidele în luna octombrie, iar turneul final în martie 2021.

Citit 1231 ori Ultima modificare Joi, 24 Septembrie 2020 14:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.