Simona Halep, mai favorită ca niciodată la câștigarea unui Grand Slam

Simona Halep, mai favorită ca niciodată la câștigarea unui Grand Slam
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Jucătoarea de tenis din România este cotată cu cele mai mari șanse pentru a se impune la Paris.

Turneul de la Roland Garros a luat startul în această perioadă, la aproape jumătate de an distanță față de programarea inițială, din cauza pandemiei de coronavirus ce a lovit întreaga planetă. Simona Halep este principala favorită la câștigarea turneului, chiar și în aceste condiții. Clasată pe locul secund în clasamentul WTA, Simona Halep a dovedit în foarte multe rânduri că e cea mai bună jucătoare din lume pe zgură, suprafața pe care se dispută partidele din cadrul turneului de la Paris.

Halep a început foarte bine competiția și s-a impus rapid, scor 6-4, 6-0, în fața jucătoarei spaniole Sorribes Tormo, un adversar destul de dificil pentru primul tur al unui turneu pe zgură. În turul următor, Halep va da piept, miercuri, chiar cu o altă jucătoare româncă, Irina Begu, care s-a impus, 6-4, 4-6, 6-3, în turul inaugural, împotriva sportivei elvețiene J. B. Teichmann. În cele cinci confruntări directe dintre cele două jucătoare de tenis din România, Simona Halep s-a impus de fiecare dată, iar Irina Begu a câștigat un singur set din toate aceste partide. Va fi, totuși, prima confruntarea directă între Halep și Begu la un turneu de Grand Slam.

La capătul partidei cu Sorribes Tormo, Halep și-a recunoscut strategia pentru succesul obținut. ”Am avut ceva probleme la început, terenul e greu și am avut nevoie de puțin timp să mă adaptez. N-am încercat să închid punctele foarte repede, iar asta m-a ajutat. Ea a jucat foarte bine, dar am avut planul B pregătit și acesta a funcționat”, a spus Simona.

Halep, cotată cu prima șansă

Câștigătoare a turneului de la Paris în 2018, Simona Halep pornește cu prima șansă și de această dată. Prima clasată în ierarhia WTA, Ashleigh Barty, nu participă la turneu, iar acest aspect o face pe Simona Halep să fie și mai clar dată ca favorită în ochii specialiștilor. De exemplu, la casele de pariuri, Simona Halep are o cotă de 4 pentru a câștiga competiția, față de cotă 7 cât a avut în urmă cu doi ani când s-a impus la Roland Garros, respectiv, 5,5 în 2019, când a fost eliminată în sferturi. Principalele contracandidate, conform bookmakerilor, sunt Garbine Muguruza (cotă 8), Victoria Azarenka (12), Serena Williams (13), respectiv, Svitolina și Pliskova, cu câte 18 la nivelul cotei de pariere pentru câștigarea turneului.

Succesul îi garantează primul loc în clasamentul WTA

În cazul în care Simona Halep va câștiga turneul de la Roland Garros, atunci sportiva din România îşi va recăpăta prima poziție în clasamentul WTA. În toată această perioadă, Simona își definește și un nou record personal, având 15 meciuri consecutive până acum fără să cunoască gustul înfrângerii, cea mai bună serie din cariera sa, care s-ar putea prelungi mult mai mult dacă avansează până înspre fazele finale ale competiției.

Citit 1706 ori Ultima modificare Luni, 28 Septembrie 2020 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.