Visul împlinit al Gabrielei Talabă

Visul împlinit al Gabrielei Talabă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Născută în Galaţi, Gabriela Talabă a început tenisul la şapte ani şi se află pe cel mai bun loc al carierei (219 WTA). Este o "stângace" aparte, lovind reverul cu o singură mână. Are 25 de ani, însă relativ recent a revenit full-time în circuitul profesionist, după oportunitatea ivită în ianuarie 2015 de a fi bursieră în cadrul Universităţii Texas Tech din SUA, unde a evoluat pentru echipa Red Raiders.

Fostă elevă a lui Mircea Basarab la Clubul Dacia Galaţi şi actuală a americanului Dave Licker, Gabriela a urcat peste 500 de poziţii în 24 de luni, iar zilele trecute a participat pentru prima oară la un turneu de Grand Slam.

Iată ce ne-a declarat gălăţeanca, după participarea la turneul de la Roland Garros: "A fost un vis devenit realitate. La început, nu mă aşteptam să intru în calificări, pentru că eram a 14-a pe lista de aşteptare. Mă gândeam că este un Grand Slam şi nimeni nu se va retrage, pentru că acesta este scopul pentru care concurăm, ca să ajungem să jucăm la cele mai mari turnee din lume. Am fost foarte plăcut surprinsă, dar a fost şi puţin stresant să plănuiesc o călătorie în ultimul moment, venind de la un alt turneu, pe care încă îl jucam şi nu ştiam când îl voi termina. A trebuit să comunic cu unul dintre arbitrii de la Roland Garros şi să mă asigur că respect toate protocoalele pentru Covid-19, înainte să ajung acolo şi după ce urma".

Citit 1964 ori Ultima modificare Marți, 06 Octombrie 2020 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.