O nouă campioană a României la FUTSAL vine din Galați

O nouă campioană a României la FUTSAL vine din Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa de futsal United Galaţi va debuta în acest weekend în noua ediție de campionat a Ligii I, din postura de învingătoare a sezonului precedent.

Federația Română de Fotbal a programat startul campionatului Ligii I la futsal și, totodată, a proclamat-o drept campioană a ediției precedente pe United Galați.

Formația pregătită de Florin Ignat va debuta mâine în noul campionat. Sistemul competițional va fi ca la celelalte sporturi de sală, cu turnee în loc de etape săptămânale. Primul turneu la care participă United va avea loc la Miercurea Ciuc. Iată programul jocurilor: United - FK Odorheiu Secuiesc (sâmbătă, ora 18:30), United - KSE Tg. Secuiesc (duminică, ora 16:30), Imperial Wet Miercurea Ciuc - United (luni, ora 16:00).

Referitor la situația actuală a lotului, după mai multe plecări, antrenorul Florin Ignat a îndemnat la răbdare, în cadrul unor declarații oferite pentru site-ul oficial al clubului. "Avem jucători experimentați, avem acum și mulți tineri foarte talentați, de perspectivă, cu foame de performanță, și putem face lucruri foarte frumoase. Totuși, trebuie să avem puțin răbdare cu ei. Am încredere totală în potențialul echipei", a spus Ignat.

United Galați, în rândul campioanelor

Pe lângă faptul că a primit dreptul de a participa în Liga Campionilor la futsal, United Galați a fost răsplătită de către Federația Română de Fotbal și cu titlul de campioană a României, după ce se afla pe primul loc la momentul înghețării campionatului, ediția 2019-2020, din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, United Galați se înscrie în galeria cluburilor din sportul gălățean care și-au trecut în cont trofeul suprem de pe plan intern.

„Cu toţii suntem bucuroşi, mai ales că acest club, United Galaţi, luptă de ani buni pentru trofeu. Era al patrulea an la rând în luptă directă şi chiar merita această distincţie, merităm să fim campionii României. Există şi contestatari, însă nu e un campionat câştigat la „masa verde”, nicio partidă n-a fost adjudecată la vreo comisie. Cât s-a putut, am jucat exclusiv pe teren şi numai prin lupta de pe teren eram pe primul loc în momentul blocării activităţii. Dacă am fi jucat numai cu ultimele clasate, poate ar fi existat loc de comentarii, însă eram în play-off, jucam cu cele mai bune echipe, am învins în ultimul meci campioana de anul trecut, Imperial Wet. Punct, merităm trofeul şi medaliile!”, a spus antrenorul Florin Ignat, la aflarea veștii că echipa sa a fost desemnată campioană a României.

Citit 1861 ori Ultima modificare Vineri, 09 Octombrie 2020 02:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.