Echipa de hochei CSM Galați a folosit jucători infectaţi cu coronavirus. Se așteaptă decizia federației

Echipa de hochei CSM Galați a folosit jucători infectaţi cu coronavirus. Se așteaptă decizia federației
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Hocheiul românesc se află într-o situație inedită și, totodată, extrem de complicată, după ce la partida de campionat dintre CSM Galați și Steaua București (scor 15-2), disputată miercuri seară, nu mai puțin de 11 hocheiști ai gălățenilor, plus antrenorul Vadim Şakraiciuk, au participat la joc deși erau testați pozitiv cu coronavirus.

Explicațiile celor de la CSM Galați pentru această întâmplare ar fi că au întârziat să apară testele de la clinica la care acestea au fost efectuate marți dimineață. Halucinant este cum oficialii partidei au decis ca jocul să se dispute, în ciuda faptului că nu a fost prezentat jurnalul de vaccinări al fiecărui participant la competiție, ceea ce este contrar protocoalelor în vigoare.

Mai mult, există suspiciuni că rezultatele testărilor ar fi ajuns, totuși, la oficialii de la clubul gălățean cu câteva minute înainte de startul partidei!

În acest caz, dacă se va dovedi acest aspect, CSM Galați riscă să fie exclusă din competițiile interne cel puțin pentru sezonul în curs! O altă variantă extremă ar fi ca întreg campionatul să fie oprit din cauza acestui caz, considerându-se că oficiali ai federației au fost complici la eroare.

Singura certitudine în momentul de față este că al doilea meci dintre CSM Galați și Steaua București nu s-a mai disputat joi seară, așa cum era programat. Următoarele meciuri ale gălățenilor ar urma să aibă loc pe 15 și 16 noiembrie, pe teren propriu, cu SC Miercurea Ciuc, însă până atunci se așteaptă o decizie a Federației Române de Hochei pe Gheață cu privire la cele întâmplate, iar șansele ca faptele să rămână fără repercusiuni serioase sunt aproape nule.

Citit 3059 ori Ultima modificare Joi, 19 Noiembrie 2020 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.