VOLEI. Meciul ”fierbinte” are loc la Galați

VOLEI. Meciul ”fierbinte” are loc la Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În ziarul nostru de luni, afirmam că "meciurile de la Galați, date din nou peste cap!". Ei bine, era de așteptat ca prin neprezentarea celei de-a treia echipe, Fino Kaposvar (Ungaria), în turneul din orașul nostru, singurul meci rămas de disputat să fie programat miercuri.

Dar nu a fost să fie, pentru că reprezentantul CEV - Jelena Reljin (Serbia), în urma consultării cu oficialii Confederației Europeane de Volei, i-a anunțat pe organizatori că întâlnirea va avea loc joi. Este vorba confruntarea dintre campioana țării noastre, CSM Arcada Galați, și polonezii de la Jastrzebski Wegiel, care va avea loc astăzi, de la ora 19,00.

 În aceste condiții, și programul celor două echipe a fost dat peste cap, pentru că înțelegerea lor inițială era ca jocul să se dispute miercuri.

Trecând peste aceste mici neînțelegeri, meciul internațional de astăzi promite un spectacol de calitate. Din păcate, el nu va putea fi vizionat și de suporterii echipei noastre, prezență de multe ori decisivă, amatorii sportului cu mingea peste plasă putând fi aproape de favoriți prin intermediul micului ecran, la Digi Sport.

Decalarea întâlnirii de marți-miercuri și de miercuri-joi a creat probleme și celor două combatante, acestea fiind nevoite să se plieze din mers la noul program.

Polonezii - o echipă de top în Europa - își vor ”umple” timpul petrecut la Galați prin antrenamente în Sala "Dunărea". După cum se știe, gruparea-oaspete se prezintă la ora actuală cu o garnitură puternică, alcătuită din jucători proveniți din campionate tari, precum cele ale Rusiei, Serbiei, Franței, Braziliei și, bineînțeles, competiția internă. Trebuie să specificăm faptul că voleiul polonez se află în pole-position prin cele două titluri de campioană mondială la ultimele două ediții. O parte dintre acești jucători se vor afla astă-seară și în sala din Galați, jucători de înaltă clasă, precum Kampa, Mohamed, Luati sau Jervaporti, care prin evoluția lor fac deliciul amatorilor voleiului - de data aceasta doar la televizor.

Antrenorul gălățean Sergiu Stancu ne-a informat că jucătorii noștri au folosit cu eficiență timpul rămas, în dorința ca la ora meciului să poată da o ripostă pe măsură. "Avem și noi jucători valoroși, de calitate, capabili de a face spectacol în arena sportivă", a ţinut să specifice tehnicianul gălăţean.

Cu câteva ore înainte de startul confruntării, iată lotul gălățean, care a trecut cu brio examenul de la ordinea zilei - cel al Covid-19: Niels Klapwijk, căpitanul echipei, Marian Bala, Vasile Talpă, Marian Lescov, Alexei Nalobin, Filip Sestan, Eugen Stuart, Mihailo Stankovici, Michael Keegan,  Liviu Cristudor, Răzvan Olteanu, Alexandru Rață, Ovidiu Darlaczi, Vlad Kantor și sârbul Igor Jovanovici, adus recent la echipă.

Iată-i pe cei ce vor împărți dreptatea în acest meci: Stanislava Simici (Serbia), Epaminondos Gerothodorous (Grecia) și turcul Erdal Akinci, plus reprezentantul CEV, observatorul Jelena Reljin.

Citit 1422 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Noiembrie 2020 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.