Adversarii Oțelului în lupta pentru un loc în Liga a II-a

Adversarii Oțelului în lupta pentru un loc în Liga a II-a
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Echipa fanion a orașului nu va avea o misiune ușoară să promoveze în Liga a II-a, având de trecut de două tururi de baraj, în cazul în care se menține pe primele două locuri până la finalul sezonului.

Oțelul a reușit să termine anul 2020 cu optimism în abordarea celei de-a două parți a sezonului, însă calculele pentru promovarea în liga a doua sunt mai complicate ca niciodată. Dincolo de necesitatea clasării pe unul dintre primele două locuri în seria din care face parte, Oțelul are de trecut apoi de două tururi de baraj, în dublă manșă, pentru a accede în liga secundă. Aflată momentan pe locul 2, la egalitate de puncte cu liderul Dacia Unirea Brăila, gălățenii au un avans de patru puncte față de CSM Focșani, principala urmăritoare.

Primele două clasate în Seria a II-a, din care face parte și Oțelul, se vor împerechea cu primele două clasate din seria întâi. Acolo se dă o mare luptă în trei pentru obținerea unui loc la baraj, între Știința Miroslava, Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți, aflate la egalitate de puncte  22 (ca și Oțelul și Brăila, din Seria a II-a).

”Este cel mai greu an pentru echipele din Liga a III-a care vor să promoveze, pentru că din 100 de participante merg în Liga a II-a numai cinci. Așa că vă dați seama ce luptă aprigă va fi. Noi mai întâi trebuie să ne obținem locul de baraj, iar apoi să vedem cu cine vom juca. Desigur că urmărim și ce se întâmplă în Seria I, e normal să fie așa, pentru că e posibil să jucăm apoi cu cel puțin o echipă de acolo”, a spus Cristian Munteanu, managerul general al SC Oțelul.

La finalul sezonului regulat se va juca astfel: locul 1 din Seria I cu locul 2 din Seria a II-a, respectiv, locul 1 din Seria a II-a cu locul 2 din Seria I. Apoi, câștigătoarele vor juca între ele, tot în dublă manșă, finala pentru promovarea în Liga a II-a.

Primele două despărțiri oficializate

Altfel, deși s-a speculat în jurul lui Marius Matei că ar putea părăsi echipa, chiar pentru un transfer la Dacia Unirea Brăila, se pare că atacantul va rămâne în cele din urmă în curtea Oțelului. Însă, alți doi jucători au fost anunțați, în mod oficial, ca despărțiri sigure. Este vorba despre portarul Eugen Bujoreanu, care n-a prins niciun meci în prima parte a sezonului, plus juniorul Ștefan Ghinea, care se va întoarce la Progresul București, de unde era împrumutat. Ghinea nu a fost pe placul lui Grigoraș, astfel că a apucat să joace doar în prima etapă, când Oțelul a pierdut, scor 0-1, cu CSM Rm. Sărat.

Citit 4570 ori Ultima modificare Marți, 08 Decembrie 2020 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.