Misiune dificilă pentru CSM Galați. ”Mă preocupă să îi ajutăm pe cei tineri să crească”

Misiune dificilă pentru CSM Galați. ”Mă preocupă să îi ajutăm pe cei tineri să crească”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Antrenorul Florin Nini are de trecut peste problemele de lot întâmpinate înaintea fiecărui turneu de campionat, iar promovarea jucătorilor tineri a devenit o prioritate.

Campionatul de baschet masculin a revenit la formula clasică, cu o singură ligă națională. CSM Galați, echipa pregătită de Florin Nini, a început foarte bine sezonul ca evoluții, însă n-a reușit să concretizeze și pe tabela de scor jocul bun de pe parchet. A acumulat o victorie cu CSM Tg. Jiu, formație ce a produs surpriza cu Steaua, iar cu Timișoara și Argeș Pitești a pierdut în ultimele secunde. Gălățenii vor juca astăzi, la Constanța, cu CSO Voluntari, iar mâine vor întâlni formația gazdă – Athletic.

- Cum apreciați evoluția băieților de până acum?

- Sunt două aspecte aici de discutat. În primul rând evoluția lor de când au venit și modul în care au lucrat având în vedere problemele întâmpinate. Aici nu pot decât să mă declar foarte mulțumit, pentru că mă refer la calitatea umană a lor și putem să discutăm doar la superlativ. Am pretenții mari, sunt perfecționist, însă în același timp știu ce am de făcut pentru a-i face pe jucători să progreseze treptat, să iasă din zona lor de confort. Mă preocupă să îi ajutăm pe cei tineri să crească, pentru că se știe deja că sunt adeptul promovării jucătorilor tineri. Cred în echipa mea și, cu siguranță, că rezultatele vor veni. În al doilea rând, din punctul de vedere al rezultatelor, nu sunt deloc mulțumit, pentru că am scăpat cel puțin două victorii care cred că puteam să le obținem, cu Timișoara și Pitești. Din păcate, au fost și alți factori care nu ne-au lăsat să câștigăm aceste meciuri.

 

- Urmează turneul din Constanța, care sunt perspectivele pentru cele două jocuri de acolo?

- Nu am fost niciodată în formula completă până acum. Fiind un lot restrâns și limitat numeric e normal ca accidentările să apară. De asemenea, ne-a afectat pandemia. De fiecare dată, ne-a fost descoperit cel puțin un jucător pozitiv cu coronavirus, iar toate aceste aspecte ne-au stopat progresul dorit. Ne putem uita la alte echipe, care au fie deja al șaptelea jucător străin, fie mai mulți români seniori în lot, dar sigur că sunt anumite aspecte care țin și de buget. Sunt lucruri pe care ni le dorim și noi, dar pe care deocamdată nu ni le putem permite, așa că ne descurcăm cu ceea ce avem. Urmează turneul de la Constanța, unde ne așteaptă două jocuri foarte grele. Unul cu Voluntari, o candidată la primele trei locuri, și iar avem trei jucători testați pozitiv cu COVID-19, astfel că ne deplasăm cu lotul șubred. Este un campionat echilibrat, în care pot să apară surprize, avem și exemple în acest sens. Tocmai de aceea este important să poți să ai lotul valid la fiecare turneu, pentru a putea scoate maximum din fiecare joc.

- Cum vi se pare organizarea campionatului până acum cu aceste turnee?

- Este ceva inedit, este diferit de ceea ce știam până acum. Nu știu cât este eficientă în condițiile actuale, pentru că e necesar să ai un lot mult mai mare. Uzura este mult mai mare, cheltuielile sunt cu cel puțin 40 la sută mai mari și să nu uităm nici de lipsa suporterilor sau a terenului propriu, care sunt avantaje mai ales pentru echipe de calibrul nostru. Sunt multe lucruri în care trebuie să performăm la nivel organizatoric, toți cei care participă la competiție, însă, una peste alta, important este că putem să desfășurăm jocurile într-un fel sau altul.

Citit 1188 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Ianuarie 2021 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.