VOLEI | Campionii, revanșă cu un succes clar

VOLEI | Campionii, revanșă cu un succes clar
Returul început cu brio de gălățeni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În acest weekend, au avut loc, în patru oraşe din ţară, turneele de debut în returul Diviziei A1 la volei masculin.

Primul meci de la Galaţi a adus și primul succes în contul echipei noastre în fața sălăjenilor de la VM Zalău. A fost o victorie dorită de toată lumea din tabăra gălățenilor, în compania echipei care în tur a produs gălățenilor singura înfrângere. Chiar dacă în setul de debut a existat un oarecare echilibru, continuarea a fost net favorabilă elevilor lui Sergiu Stancu. Într-adevăr, Klapwijk, Bala și compania, nu au lăsat nicio șansă adversarului, pe care l-a dominat de o manieră categorică. Scorul este cât se poate de elocvent: 3-0 (25-16, 25-13, 25-16). Spre edificare iată și o scurtă istorie a celor trei seturi: 4-4, 7-7-, 10-10, iar de aici s-a rupt filmul, 16-12, 19-13, 25-16; 3-1, 7-3,12-6, 17-9, 25-13, în actul al doilea; 8-3, 14-7, 19-10, 25-16, în ultimul set. La oaspeți au evoluat și doi jucători care au făcut performanță la Galați în sezoanele anterioare,  Râpeanu și Cuciureanu.

Maniera de abordare a jocului ne face să credem că în acest retur vom putea urmări o evoluție constant bună a favoritei competiției interne – CSM Arcada Galați, care să se îndrepte cu pași siguri spre cel de-al treilea titlu consecutiv de campioană a României.

”Ne bucurăm de victoria obținută împotriva Zalăului, o echipă puternică a campionatului nostru. Suntem mulțumiți de jocul prestat și de victoria obținută”, a fost declarația de la finalul meciului oferită de antrenorul Sergiu Stancu pentru contul oficial de Facebook al clubului.

Sextetul de bază s-a aflat pe teren până aproape de ultimele schimburi de mingi: Talpă, Nalobin, Lescov, Sestan, Bala, Klapwijk – Cristudor (libero). Au mai intrat: Rață și Darlaczi.

Arbitraj fără cusur Alin Mateizer din Ploiești și bucureșteanul Alexandru Prodana.

În al doilea meci al turneului gălățean, VM Zalău – Unirea Dej 3-0.

Duminică seară, 17 ianuarie 2021, după închiederea ediției noastre, CSM Arcada a jucat contra echipei din Dej.

Următoarele jocuri, în Cupa României

Competiția continuă cu meciurile din Cupa României, în localitatea Cluj-Napoca, unde campionii de la Arcada vor juca împotriva câștigătoarei dintre Știința Explorări Baia Mare și Steaua București (27-31 ianuarie). Se va juca până la nivelul semifinalelor, meciul decisiv pentru acordarea trofeului se va disputa la finalul sezonului. Iată și programul celorlalte turnee ale Diviziei A1:

12 – 14 februarie (Galați), 27 februarie – 1 martie (București) – organizator clubul Dinamo, 12 – 14 martie (București – organizator CSU Știința), 27-29 martie (Galați), în care principalul adversar vor fi oltenii de la SCMU Craiova. Apoi se vor disputa partidele din faza de play-off, între primele patru echipe clasate.

Citit 1254 ori Ultima modificare Duminică, 17 Ianuarie 2021 21:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.