Jucătorii CS Universitatea nu renunță. Gălățenii se pregătesc de barajul de promovare

Jucătorii CS Universitatea nu renunță. Gălățenii se pregătesc de barajul de promovare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În weekend au avut loc meciurile primului turneu al returului Diviziei A de handbal masculin. Gălățenii de la CS Universitatea s-au deplasat la Suceava, unde au susținut două jocuri, care le-au adus o victorie, dar și o înfrângere nedreaptă.

Chiar dacă nu au obținut maximum de puncte din cele două confruntări, elevii antrenorului Florin Andronic nu au renunțat la lupta pentru calificarea la barajul de promovare. Aceste ultime partide vor avea loc la sfârșitul sezonului regulat, la ele urmând să ia parte echipele clasate pe primele două locuri în cele trei serii, plus echipele de pe locul al treilea din două serii. La ora actuală clasamentul arată astfel: 1-2. CSU II Suceava și CSU Pitești, cu câte 21 puncte, 3. CSU Galați 15 p, 4-5. CSM Ploiești și Poli Iași, câte 12 puncte, 6-7. CSM II Bacău și CNOE Sighișoara 9 p, 8. CSU Târgoviște, fără niciun punct.

Victorie și înfrângere la Suceava

În primul meci, cu CSU Pitești, victoria a fost scăpată printre degete. Gălățenii au condus aproape tot timpul, cu unul - două goluri avans, până în minutul 57. În ultimele minute, s-a ratat nepermis de mult (în acest meci, gălăţenii au mai irosit și patru aruncări de la șapte metri), iar în aceste condiții succesul le-a surâs piteștenilor, la scorul de 26-24.

Altfel au stat lucrurile în partida cu ploieștenii de la CS Municipal. După 18-14 la pauză, la fluierul final tabela a arătat 38-32 pentru CSU. Avantajul echipei noastre s-a menținut pe întregul parcurs al partidei la trei, patru și chiar șapte goluri (în minutul 34, a fost 23-16), iar la fluierul final s-a ajuns la o diferență apreciabilă.

Iată echipa și marcatorii celor 62 de goluri din cadrul turneului de la Suceava: Fuică, Dinu - Lefter (5 goluri), I. Andrei (1), Șt. Ionel (3), Gheorghe (1), Chiriac (10), R. Costea (7), Frangulea (8), Butea, Bădărău (1), Ionescu (12), Prună (2), Olaru şi Mârșiu (12).

Handicapul primului turneu a fost recuperat

După cum se știe, echipa noastră nu a putut fi prezentă la primul turneu, din luna ianuarie, de la Turda, din cauza pandemiei de coronavirus. În aceste condiții, gălățenii au pierdut la masa verde toate jocurile din cadrul acelui turneu. Deficitul celor 30 de goluri a fost recuperat în turneul al doilea (nu și punctele, însă), când s-a ajuans la un golaveraj de 139-138. La ora actuală, golaverajul general este 201-196. Din cele zece meciuri disputate, au fost câștigate până în prezent cinci, astfel că sunt date care îi îndreptățesc pe gălățeni să spere la o participare, cu evoluție cât mai bună, la barajul de promovare.

Bineînțeles, urmează să fie adăugată și o comportare foarte bună în ultimul turneu, de patru meciuri, ce se va desfășura luna viitoare, într-o locație necunoscută încă. În finalul acestor rânduri - o importantă remarcă, echipa suceveană, aflată pe primul loc, nu are drept de promovare şi nici de participare la baraj.

Citit 948 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Februarie 2021 02:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.