CSM Galați revine pe teren cu două restanțe

CSM Galați revine pe teren cu două restanțe
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa de baschet masculin a CSM Galați va juca, duminică și luni (28 februarie 2021, respectiv, 1 martie 2021), la Focșani, două partide restante din cadrul Ligii Naționale.

Formația gălățeană pregătită de antrenorul Florin Nini a făcut un sezon bun până acum și are șanse să urce considerabil în clasamentul la zi al Ligii Naționale de baschet masculin, în cazul în care își va trece în cont două victorii în restanțele pe care le are de disputat. Mai întâi va juca duminică, în fața celor de la CSM Focșani, iar apoi, luni, 1 martie, adversară îi va fi SCM Miercurea Ciuc. Ambele jocuri se vor disputa în sala polivalentă din Focșani, așa cum a fost programarea inițială, atunci când gruparea gălățeană a avut lotul decimat de accidentări și de infectări cu coronavirus. De asemenea, ora de disputare a partidelor va fi aceeași pentru ambele, 16:00. Jocurile vor putea fi urmărite live video pe canalul oficial de YouTube - FRBTV.

În cazul a două succese, CSM Galați ar ajunge la o singură victorie distanță de o parte dintre granzii campionatului, SCM Timișoara, Dinamo și Steaua.

"Suntem conștienți că ne așteaptă două partide extrem de dificile și extrem de importante. Venim după o perioadă de pregătire, în care am încercat să-i aducem la capacitate cât mai bună pe jucătorii accidentați. Sperăm ca până la ora primului joc să putem să îi recuperăm pe cei absenți, însă chiar și fără ei mergem să ne jucăm șansa", ne-a spus Florin Nini, antrenorul gălățenilor, care s-a confruntat cu multe probleme de lot încă de la startul sezonului.

Referitor la participarea în play-off, Nini consideră că o eventuală calificare ar reprezenta o performanță. "Inițial, comparativ cu celelalte cluburi, nu se putea vorbi de play-off, iar la drum s-a plecat cu menținerea în ligă și obținerea unui loc cât mai apropiat de pozițiile de play-off. Cert este că ambițiile mele și ale băieților sunt mari și că am reușit să compensăm anumite lipsuri".

Gălățenii, lideri la aruncări libere

Unul dintre atuurile celor de la CSM Galați până în clipa de față a fost procentajul bun la aruncările libere. CSM Galați conduce această ierarhie, cu un procentaj de 81,29%, conform datelor statistice prezentate de către Federația Română de Baschet. Următoarele echipe în topul aruncărilor libere sunt: BCM U Pitești, SCM U Craiova, CSM Oradea și CSM Târgu Jiu.

Cu două restanțe în contul său, CSM Galați ocupă locul 12 în LNBM, însă poate urca până pe 10, la mică distanță de locul 7. Vă reamintim că, la finalul sezonului regular, primele opt echipe vor juca în sistem eliminatoriu faza de play-off.

Citit 959 ori Ultima modificare Vineri, 26 Februarie 2021 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.