Oțelul își vrea suporterii aproape cât mai curând. Noi scenarii pentru revenirea fanilor în tribune

Oțelul își vrea suporterii aproape cât mai curând. Noi scenarii pentru revenirea fanilor în tribune
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Pandemia de coronavirus le dă bătăi de cap în continuare oficialilor din mediul sportiv, care își doresc să își sporească veniturile cu încasările din vânzarea de bilete, plus aportul fanilor în rezultatele sportive ale echipelor.

Pe 8 martie anul trecut s-a disputat în România ultima partidă de fotbal cu spectatori în tribune. Pandemia de coronavirus a pus stăpânire și pe țara noastră, competițiile au fost suspendate, iar apoi au reînceput fără spectatori în tribune. Justin Ștefan, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, împreună cu Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului din România, au oferit în ultima vreme mai multe variante pentru a putea fi organizate, încă din acest sezon, partide de fotbal cu spectatori pe stadion, într-un număr limitat.

Chiar dacă există în continuare localități în scenariul roșu, ministrul Eduard Novak a avansat o ipoteză cu revenirea fanilor pe stadioane într-un procent de 10%, cu toate că în urmă cu ceva timp se discuta de 30%. Ca noutate, Novak a precizat că și Raed Arafat, șeful Direcției pentru Situații de Urgență, ar fi de acord, de principiu, cu revenirea spectatorilor la meciurile de fotbal.

”Ne gândim la revenirea suporterilor pe stadioane. Poate că va fi un procent de 10% sau poate că acest procent va fi mai mare. Vorbim de procent din capacitatea arenelor. Federația Română de Fotbal are capacitatea de a organiza intrarea și ieșirea spectatorilor de pe stadioane. Chiar se poate realiza. Dacă avem totul foarte bine organizat, nu vor fi probleme. Mai ales că avem și susținerea din partea lui Raed Arafat”, a spus Eduard Novak.

Oțelul așteaptă cât mai repede deschiderea porților

Una dintre echipele interesate de redeschiderea porților pentru suporteri, chiar și într-un număr limitat, este Oțelul Galați, formație angrenată în lupta pentru promovarea în Liga a II-a. Gălățenii ar avea nevoie de fani odată cu trecerea în luna mai, când se vor disputa meciurile de la baraj. ”Vă dați seama că noi suntem printre primii care vor să se întâmple așa ceva. Spun încă o dată că noi considerăm că nu reprezintă niciun pericol acest lucru, pentru că vom respecta toate regulile necesare, mai ales că se dispută în aer liber, ceea ce reduce din start riscul. Sperăm să se întâmple cât mai repede, mai ales că ne-am propus un obiectiv important în acest sezon”, a spus Cristian Munteanu, managerul general al SC Oțelul.

Ultima partidă oficială pe care Oțelul a disputat-o cu fani în tribună a fost pe 7 martie 2020, la un succes, scor 3-1, cu CSM Pașcani. Acela a fost și ultimul joc din sezonul 2019-2020 pentru gruparea gălățeană.

Citit 1543 ori Ultima modificare Marți, 16 Martie 2021 02:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.