Propunere pentru o nouă bază sportivă la Galați

Propunere pentru o nouă bază sportivă la Galați

Apel către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
1 comentariu

Orașul nostru ar putea avea de câștigat, dacă va fi acceptat proiectul propus de către Federația Română de Rugby.

Infrastructura sportivă la nivelul orașului nostru a dovedit în foarte multe rânduri că necesită îmbunătățiri, iar un ajutor în acest sens ar putea veni din partea Federației Române de Rugby (FRR), care are un proiect prin care vrea să construiască baze sportive în țară, iar printre orașele vizate se numără și Galațiul. FRR a depus la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene fișa de reforme și investiții legată de Planul Național de Redresare și Reziliență, cu scopul de a obține circa 18 milioane de euro, pentru a îmbunătății condițiile de desfășurare a acestui sport. Se dorește ca până în 2025 să se construiască în peste 20 de localități câte o bază sportivă care să cuprindă un teren de rugby/fotbal, cu dimensiuni omologate, pistă de atletism, vestiare, lojă și două gradene metalice pentru spectatori de 624 de locuri. Mai mult, pe lângă Galați este trecut și Tecuciul pe listă pentru construcția unei astfel de baze sportive.

"Colegiul Director al Federației a analizat această oportunitate și am completat aceste fișe speciale împreună cu persoanele implicate direct în atragerea acestor fonduri, în sprijinul îmbunătățirii infrastructurii sportive din România. Știm foarte bine când vorbim de rugby în ce condiții se pregătesc copii, juniori și seniorii noștri, situația dezastruoasă de la nivelul bazelor sportive. Ne dorim ca acest proiect să reușească pentru că, dincolo de aspectul performanței, al sportului de performanță, de care toată lumea vorbește, este un altul la fel de important, sportul de masă. Infrastructură sportivă înseamnă crearea unor locuri unde oamenii din comunitate pot veni să facă sport, să facă mișcare, totul la nivel de hobby, iar acest lucru nu poate avea decât efecte benefice”, a declarat Alin Petrache, președintele FR Rugby, pentru site-ul oficial al federației.

Gălățenii se pregătesc de competiție

Altfel, până la realizarea unor astfel de baze sportive, echipa de rugby a CSM Galați se pregătește pe Stadionul "Gloria". În această perioadă, echipa gălățeană efectuează antrenamente în vederea pregătirii noului sezon, ce se dorește a începe luna viitoare.

Antrenorul Marius Secuianu a oferit câteva detalii referitoare la cum decurge perioada de pregătire. "Am încheiat perioada de pregătire generală și specifică. Urmează o perioadă în care vom pune accent pe intensitate. Totul trebuie calculat, adaptat și integrat lângă ceilalți factori, tehnic, tactic și psihologic. Vom insista, de asemenea, pe consolidarea și perfecționarea unui sistem de joc, pe pregătirea tehnico-tactică individuală și de compartiment, pe consolidarea grupului și întărirea mentalității de învingător”, a spus Secuianu.

CSM Galați va fi angrenată în liga secundă, odată cu startul competiției. În sezonul precedent, gălățenii au încheiat competiția pe poziția a patra.

Citit 3608 ori Ultima modificare Vineri, 19 Martie 2021 01:27

1 comentariu

 • postat de Ilan Vineri, 19 Martie 2021 15:43 188.24.196.*** Link la comentariu
  1
  8

  Foarte vine... Să le construiască o arenă separată pentru atletism.
  Dar noi la Galați avem nevoie de un stadion de fotbal nou, modern, cu tribunele lângă terenul de joc, precum în Anglia, Franța, etc.

  De când s-a tot promis construirea unui stadion nou, mare, modern precum în Vestul Europei, în locul actualului gunoi de stadion paragină, în locul actualului stadion depășit de vremuri, de timp.

  La noi stadioanele stau în paragină fiindcă au decis unii că sportul nu prezintă interes, că dacă nu le aduce/bagă lor bani în buzunar sau dacă nu le umple lor stomacul cu mâncare, cu băutură sau cu toate rahaturile, atunci, în mintea lor(a unora) nu se merită cică să investești bani în sport, în baze sportive, în infrastructura sportivă sau chiar în alte proiecte mari de infrastructură, din afara sportului, precum era cel cu acel proiect de subtraversare prin tunel pe sub Dunăre... Dar care ce să vezi, că astfel de proiecte mari de infrastructură(de orice categorie, tip, că e sportiv sau orice altceva) odată construite în acest oraș AR FI ATRAS CĂTRE ACEST ORAȘ GALAȚI uitat de lume, ar fi atras un aflux și o emulație fără precedent asupra orașului nostru GALAȚI, oraș ce mereu a fost și încă este ocolit de tranzitul uman fiindcă nu e nimic de văzut, de frecventat, de admirat în acest oraș GALAȚI.

  Numai și prin simplul fapt al eventualei existențe a unor proiecte mari de infrastructură(tuneluri, stadioane, poduri, etc.) lumea ar avea motiv de a veni, de a trece prin acest oraș, de a frecventa această parte de țară(orașul nostru GALAȚI), dar la noi, unii gălățeni simandicoși și plictisiți mereu au strâmbat din nas și s-au opus construirii AICI, ÎN GALAȚI, a construirii de proiecte mari de infrastructură de orice fel.
  Și așa, din această cauza, din cauza mofturilor unora GALAȚIUL a fost mereu viciat, nedreptățit, lipsit de construirea de proiecte mari de infrastructură la noi în oraș.

  De ce nu a conlucrat actualul primar și actualii aleși cu fostul primar și cu foștii aleși care au avut intenția de a construi, de a discuta și de a aduce investitori care să investească în construirea de astfel de proiecte mari de infrastructură de orice fel, în GALAȚI? Ei aleșii nu au știut decât să se certe, să se ciondănească unii cu alții, împotrivindu-se realizării unor proiecte aici în GALAȚI și asta în dauna GALAȚIULUI care a rămas mereu fără, fără nimic realizat, construit aici din toate acele propuse.

  E ca și cum aș spune că...pentru că eu nu am autoturism, atunci nu avem nevoie de parcări sau de străzi, de altceva și m-aș opune construirii lor la GALAȚI, spunând că mai bine să se construiască la alții, prin alte părți, prin alte orașe.
  Aveam și avem nevoie la GALAȚI și de construirea de stadioane noi, și de construirea de tuneluri pe sub Dunăre, și de parcări, și de aeroport și de toate. Dar așa-i la noi, la GALAȚI, cu unii gălățeni care s-au împotrivit și se împotrivesc la construirea de proiecte mari la GALAȚI, spunând că noi nu avem nevoie, că cică nouă nu ne trebuie. Din cauza lor, a ăstora simandicoși, a fost mereu ocolit orașul nostru GALAȚI. Și atunci, de unde draq vroiau ei să vină investițiile, investitorii cu locuri de muncă.

  Vrem să se construiască de toate în GALAȚI...și stadioane și tuneluri pe sub Dunăre și poduri și aeroport și căi de acces, rute tranzitabile către acest oraș GALAȚI, oraș al nostru și să se construiască de toate.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.