Propunere pentru o nouă bază sportivă la Galați

Propunere pentru o nouă bază sportivă la Galați
Apel către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Orașul nostru ar putea avea de câștigat, dacă va fi acceptat proiectul propus de către Federația Română de Rugby.

Infrastructura sportivă la nivelul orașului nostru a dovedit în foarte multe rânduri că necesită îmbunătățiri, iar un ajutor în acest sens ar putea veni din partea Federației Române de Rugby (FRR), care are un proiect prin care vrea să construiască baze sportive în țară, iar printre orașele vizate se numără și Galațiul. FRR a depus la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene fișa de reforme și investiții legată de Planul Național de Redresare și Reziliență, cu scopul de a obține circa 18 milioane de euro, pentru a îmbunătății condițiile de desfășurare a acestui sport. Se dorește ca până în 2025 să se construiască în peste 20 de localități câte o bază sportivă care să cuprindă un teren de rugby/fotbal, cu dimensiuni omologate, pistă de atletism, vestiare, lojă și două gradene metalice pentru spectatori de 624 de locuri. Mai mult, pe lângă Galați este trecut și Tecuciul pe listă pentru construcția unei astfel de baze sportive.

"Colegiul Director al Federației a analizat această oportunitate și am completat aceste fișe speciale împreună cu persoanele implicate direct în atragerea acestor fonduri, în sprijinul îmbunătățirii infrastructurii sportive din România. Știm foarte bine când vorbim de rugby în ce condiții se pregătesc copii, juniori și seniorii noștri, situația dezastruoasă de la nivelul bazelor sportive. Ne dorim ca acest proiect să reușească pentru că, dincolo de aspectul performanței, al sportului de performanță, de care toată lumea vorbește, este un altul la fel de important, sportul de masă. Infrastructură sportivă înseamnă crearea unor locuri unde oamenii din comunitate pot veni să facă sport, să facă mișcare, totul la nivel de hobby, iar acest lucru nu poate avea decât efecte benefice”, a declarat Alin Petrache, președintele FR Rugby, pentru site-ul oficial al federației.

Gălățenii se pregătesc de competiție

Altfel, până la realizarea unor astfel de baze sportive, echipa de rugby a CSM Galați se pregătește pe Stadionul "Gloria". În această perioadă, echipa gălățeană efectuează antrenamente în vederea pregătirii noului sezon, ce se dorește a începe luna viitoare.

Antrenorul Marius Secuianu a oferit câteva detalii referitoare la cum decurge perioada de pregătire. "Am încheiat perioada de pregătire generală și specifică. Urmează o perioadă în care vom pune accent pe intensitate. Totul trebuie calculat, adaptat și integrat lângă ceilalți factori, tehnic, tactic și psihologic. Vom insista, de asemenea, pe consolidarea și perfecționarea unui sistem de joc, pe pregătirea tehnico-tactică individuală și de compartiment, pe consolidarea grupului și întărirea mentalității de învingător”, a spus Secuianu.

CSM Galați va fi angrenată în liga secundă, odată cu startul competiției. În sezonul precedent, gălățenii au încheiat competiția pe poziția a patra.

Citit 4261 ori Ultima modificare Vineri, 19 Martie 2021 01:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.