FOTBAL. România, la startul cursei pentru un loc la Mondiale

FOTBAL. România, la startul cursei pentru un loc la Mondiale
Începe faza preliminariilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Naționala pregătită de Mirel Rădoi va disputa, în această perioadă, trei partide pentru calificarea la turneul final din Qatar 2022.

Din 1998 n-a mai reușit România să se califice la un Campionat Mondial de fotbal, astfel că dorința a devenit din ce în ce mai mare, odată cu trecerea timpului. Naționala pregătită de Mirel Rădoi are nevoie de un start bun în campania de preliminarii, pentru a putea spera până la capăt măcar în obținerea unui loc de baraj. Tricolorii vor juca astăzi, de la 21:45, în prima etapă, contra reprezentativei similare a Macedoniei de Nord, la Ploiești. România mai are de disputat încă un joc pe teren propriu, contra Germaniei, duminică, de la 21:45, iar miercuri se va deplasa pentru duelul cu Armenia.

Selecționerul Mirel Rădoi a fost testat pozitiv la testul Covid, astfel că tricolorii vor fi conduși de secundul Nicolae Dică.

"Este un început de drum într-o nouă campanie, trebuie să fim optimiști și să demonstrăm pe teren de ceea ce suntem în stare. Sigur că toată lumea ne întreabă de meciul cu Germania, dar trebuie să ținem cont că până atunci cel mai important meci este primul, cel cu Macedonia de Nord. Au o echipă solidă, mulți jucători în campionate tari ale Europei și chiar au reușit să se califice la Euro, ceea ce ne arată din start că nu va fi ușor contra lor", a spus Dică.

Mihăilă poate debuta

Selecționerul Mirel Rădoi l-a convocat și pe Valentin Mihăilă (21 ani), deși acesta era eligibil pentru reprezentativa Under 21, ce va juca la Euro în această perioadă. Totuși, evoluțiile bune ale lui Mihăilă la Parma l-au făcut pe Rădoi să-l cheme direct la echipa mare. Iată lotul complet: Florin Niță (Sparta Praga), Ionuț Radu (Inter), David Lazar (Astra) - Vasile Mogoș (Chievo), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena), Alin Toșca (Gaziantep), Vlad Chiricheș (Sassuolo), Andrei Burcă (CFR Cluj), Mario Camora (CFR Cluj), Ovidiu Popescu (FCSB), Nicușor Bancu (Craiova) - Răzvan Marin (Cagliari), Alexandru Crețu (Maribor), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Ianis Hagi (Glasgow Rangers), Alexandru Maxim (Gaziantep), Erik Bicfalvi (Ural), Valentin Mihăilă (Parma), Dennis Man (Parma), Florin Tănase (FCSB), Florinel Coman (FCSB), Alexandru Cicâldău (Craiova) - Claudiu Keșeru (Ludogorets), George Pușcaș (Reading).

Partidele naționalei României din preliminarii vor fi transmise în direct de către Pro TV.

Citit 1050 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Martie 2021 22:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.