Iulian Gheorghiţă, medalie de bronz la cadeţi

Iulian Gheorghiţă, medalie de bronz la cadeţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Tentativa celor de la Vyp Guard Tecuci de a participa la calificările pentru finala Campionatului Naţional de lupte pentru juniori (17-20 ani) a eşuat. Transferurile lui Ionuţ Iancu şi Andrei Jugănaru, de la CS Şcolar la Vyp, nu a fost parafat, clubul şcolar întârziind peste limită eliberarea dezlegărilor.

În aceste condiţii, singurul sportiv al antrenorilor Dumitru Gheţu şi Lucian Pădure care a fost prezent la Târgu Mureş a fost Iulian Gheorghiţă. Acesta a făcut însă deplasarea împreună, şi pe cheltuiala celor de la Rapid Bucureşti (antrenor, Cornel Zaharia), întrucât tecuceanul reprezintă clubul bucureştean în Campionatul Naţional de seniori. Participând în cadrul categoriei 60 kg, Gheorghiţă, în vârstă de 16 ani (beneficiar al unei dispense), s-a oprit în turul al doilea. "E prea crud pentru această categorie. Mai are de muncit, pentru a câştiga experienţă", ne-a spus Gheţu, cel care l-a descoperit şi îndreptat spre performanţă. Gheorghiţă se antrenează acum la Tecuci, dar în scurt timp se va muta la Bucureşti, dubla legitimare între cele doua structuri sportive fiind finalizată.

Între timp, Iulian Gheorghiţă a participat la "Naţionalele" de cadeţi (15-17 ani), unde a încheiat pe locul al treilea (cat. 58 kg), cucerind medalia de bronz pentru clubul tecucean. Ceilalţi doi luptători de la Vyp Guard - Andrei şi Daniel Jugănaru - au fost eliminaţi din primele tururi.

Citit 787 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Martie 2021 01:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.