Oțelul își cunoaște traseul către liga secundă

Oțelul își cunoaște traseul către liga secundă
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Finalul sezonului regulat din Liga a III-a a lămurit situația atât în lupta pentru promovare, cât și la nivelul echipelor ce vor retrograda.

Oțelul se pregătește să-și atingă obiectivul promovării prin a trece, într-o primă fază, de un baraj în dublă manșă cu Foresta Suceava, ocupanta locului secund din Seria I. Gruparea gălățeană a reușit să încheie sezonul regulat pe primul loc, după ce a câștigat, scor 3-0, la Sportul Chiscani, în timp ce Dacia Unirea Brăila a cedat pe terenul celor de la CSM Rm. Sărat, scor 1-2. În meciul de la Chiscani, antrenorul Petre Grigoraș a folosit mai mulți jucători care au evoluat mai puțin în acest sezon. Iată formula: Dinu - Mereuță, Stoian, Crihană, Popescu - Cireș, Cucu - Petrache, Alecu, Sevastian - Cîrjan. Au mai intrat: Ghiocel, Neagu, Nica, Dobre și Ursu. Golurile gălățenilor au fost reușite de Cîrjan, Petrache și Nica.

Astfel, gălățenii vor avea de trecut de Foresta, într-o dublă manșă, 8 şi 15 mai, cu primul duel pe propria arenă.

Pe culoarul Oțelului către promovarea în liga secundă se află, în celălalt duel de la baraj, Dacia Unirea Brăila și Bucovina Rădăuți. Învingătoarele din cele două confruntări, Oțelul - Foresta și Dacia Brăila - Bucovina Rădăuți, vor da lupta finală pentru promovare, tot în dublă manșă, pe 22 și 29 mai.

Spânache, portar de lux la Valea Mărului!

Echipa Avântul avea mare nevoie de victorie în ultima prezență din campionatul ligii a treia. A întâlnit-o pe CSM Bacău, o echipă fără griji, dar marile probleme existau în propria ogradă. Fără trei jucători de bază, Murgoci, dar în special cei doi portari, Olaru și Vlasie, antrenorul Gheorghiță Popa era în imposibilitatea de a alcătui un prim "unsprezece" competitiv. Soluția a fost ca atacantul Spânache să treacă în poartă, ceilalți jucători fiind: L. Iancu, Antofe, Moise, Hilohi - Partenie, Ignat, Năpârlică, Drăgan - G. Popa, Matei. Au mai intrat: Aftenie, Țâmpău și Iacob.

Vălmărenii au făcut un joc foarte bun, jucătorii au fost dominați de o ambiție totală și au câștigat, cu scorul de 2-0, prin golurile reușite de Hilohi și Ignat și au ajuns la 13 puncte, care i-ar putea salva de la barajul de retrogradare.

Situație neplăcută şi la Liești

Cu trei indisponibilități, Voicu (suspendat), Vădeanu și Țicămucă (accidentați înainte de joc), la Sporting au mai cedat doi jucători cu accidentări în prima repriză, Chiriac și Munchiu. Drept rezultat, Liești - CSM Focșani 1-2. Golul gazdelor a fost reușit de Alexandru Stan. Echipa aliniată: A. Brăneț - I. Iancu, Munchiu, Maftei, T. Năstase - Chiriac, Mihu - Moldoveanu, Al. Stan, Milea - Grigoraș. Au mai fost folosiți: Manău, Mucuță, Hodorogea, Zărnescu și Călin.

Citit 2049 ori Ultima modificare Luni, 03 Mai 2021 20:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.