Avântul Valea Mărului, în fața unui nou examen

Avântul Valea Mărului, în fața unui nou examen
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Abia s-a încheiat sezonul regulat al Ligii a III-a de fotbal, iar jucătorii de la Avântul Valea Mărului se află în fața unui nou test. Întrucât au terminat pe locul al optulea, cu 13 puncte, vălmărenii sunt nevoiți să joace încă două meciuri, într-un baraj de menținere/ promovare, cu o echipă campioană județeană.

Avântul s-a aflat în primul sezon după promovare, pe care l-a încheiat pe locul al optulea, cu 13 puncte. Cum regulamentul FRF stipulează o astfel de hotărâre, vălmărenii sunt nevoiți să susțină încă două meciuri pentru menținerea în eșalonul al treilea.

Debutul în campionat nu a fost unul strălucit, lipsa experienței multor jucători punându-și amprenta pe evoluția lor. Totuși, pe parcursul competiției, au fost meciuri care au demonstrat că locul acestei echipe este în Liga a III-a. A fost victoria de la Focșani (1-0), cu o echipă pretendentă la promovare, apoi succesul foarte clar din ultima etapă, 2-0 cu CSM Bacău. Și în alte meciuri, echipa putea încheia mai bine decât a arătat tabela, de exemplu cu CSM Rm. Sărat și CSM Focșani acasă, ambele jocuri pierdute pe final, dar mai ales confruntarea de la Făurei, unde vălmărenii au avut parte și de opoziția... arbitrajului.

Dar toate acestea sunt de domeniul trecutului, iar în aceste zile cei de la Avântul - jucători, conducători, antrenori - sunt stăpâniți de alte griji. Despre preocupările actuale ne-a vorbit antrenorul Gheorghiță Popa. "După ultimul meci, nu ne-am relaxat nicio clipă, cu gândul la ce va urma. Am continuat pregătirile cu și mai multă intensitate și responsabilitate, întrucât ne așteaptă două meciuri... cât un întreg sezon. Jucătorii sunt conștienți de importanța acestui baraj, în care vom întâlni o campioană județeană. Vom trata cu toată seriozitatea aceste două jocuri, mai cu seamă că vom putea întâlni o echipă despre care nu putem cunoaște foarte multe lucruri. Între posibile adversare se află campioana Constanței - CS Ovidiu, a Ialomiței - Rapid Fetești sau CSM Vaslui. Între viitoarele adversare ar putea fi și campioana Buzăului - Team Săgeata, formație cu care a mai jucat și ACS Universitatea Galați, într-un baraj asemănător. Sunt încrezător în atitudinea băieților noștri în acest nou examen și credem cu toții că locul nostru este în continuare în Liga a III-a", ne-a spus tehnicianul vălmărenilor.

Tragerea la sorți a meciurilor barajului de retrogradare/ promovare are loc astăzi, la sediul FR Fotbal, când vom cunoaște viitorul adversar al celor de la Avântul. Se va juca în dublă manșă, tur-retur, la o săptămână distanță, 16-23 mai.

Cum spuneam, jucătorii au participat in corpore la ciclul săptămânal normal al antrenamentelor. Astăzi vor susține testul Covid și așteaptă cu încredere cele două meciuri. Antrenorul Gh. Popa ne-a făcut cunoscut lotul pe care se bazează la baraj: Olaru, Vlasie - G. Popa, Moise, Gâță, Hilohi, Partenie, Năpârlică, Murgoci, Ignat, Spânache, Matei, V. Popa, Antofe, Iacob, L. Iancu, Țâmpău, Drăgan și Aftenie.

Citit 2258 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Mai 2021 20:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.