Oțelul celebrează titlul cu emoțiile barajului de promovare

Oțelul celebrează titlul cu emoțiile barajului de promovare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

La zece ani de la câștigarea campionatului, singurul pentru un club din zona Moldovei, gălățenii au făcut deplasarea la Suceava, în tentativa de a-și asigura prezența în finala barajului de promovare în liga secundă.

Cine și-ar fi imaginat cu zece ani în urmă că Oțelul va avea de jucat un baraj de promovare în liga a doua, după numai un deceniu de la titlul de campioană, ar fi fost considerat un nebun. Dar, de fapt, e deja o performanță, prin simplul fapt că gruparea roș-alb-albastră a fost reclădită și pusă din nou la drum, după loviturile încasate până spre faliment după titlul obținut pe 15 mai 2011.

Oțelul nu trebuie să trăiască din amintiri, nici măcar cele de acum o săptămână, când s-a impus, scor 3-0, pe teren propriu, cu Foresta. Astăzi, se joacă returul, la Suceava, însă așa cum a spus și Grigoraș, la capătul manșei tur, este nevoie de maturitate pentru a fi obținută calificarea.

Fără Sîrghi, devenit indisponbil după recidiva unei accidentări, chiar în manșa tur, fără Marquinhos și Bârlădeanu, încă nerefăcuți, plus alte câteva probleme medicale mai mici la câţiva jucători importanți, gălățenii trebuie să dovedească și la Suceava că formează o echipă ce-și merită locul în eșalonul secund. "Avem nevoie să dovedim în continuare că suntem maturi și că putem gestiona avantajul obținut. Așa cum spuneam înainte de primul joc, că e un test de maturitate, așa cred și de această dată, pentru că suntem într-o postură pe care trebuie să o gestionăm cu grijă”, a spus Petre Grigoraș, antrenorul gălățenilor.

Partida dintre Foresta și Oțelul, programată astăzi, de la ora 17:30, va putea fi urmărită live video pe conturile oficiale de YouTube și de Facebook ale SC Oțelul Galați.

Brăila - Rădăuți, în celălalt baraj

În cazul în care va trece de Foresta, Oțelul va avea de jucat apoi finala barajului de promovare, cu una dintre echipele Dacia Unirea Brăila și Bucovina Rădăuți, care se vor întâlni, de asemenea, în această după-amiază, la Însurăței (jud. Brăila). Formația gazdă are de recuperat un handicap destul de consistent, după ce Bucovina s-a impus cu 2-0 în tur.

”Nu ne interesează prea mult ce se joacă acolo, ne interesează de noi în primul rând. Trebuie să trecem de Foresta, iar apoi ne vom gândi și la următorul adversar”, a mai spus ”Grig”.

Oțelul a pierdut ambele confruntări din sezonul regulat cu Dacia Unirea Brăila, 2-3 și 1-2, astfel că pentru gălățeni ar părea, cel puțin la prima vedere, mai favorabilă o întâlnire cu Bucovina Rădăuți, în eventualitatea calificării în finală.

Citit 3163 ori Ultima modificare Luni, 17 Mai 2021 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.