Cum a reușit Dacia Brăila să facă diferența cu Oțelul. Antrenorul Florentin Petre și-a dezvăluit secretele

Cum a reușit Dacia Brăila să facă diferența cu Oțelul. Antrenorul Florentin Petre și-a dezvăluit secretele
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Finala de promovare în liga secundă pierdută de Oțelul cu Dacia Brăila încă se resimte în rândul suporterilor, mai ales că formația din orașul vecin a fost neînvinsă în cele patru partide oficiale disputate.

Un sezon în care Oțelul a avut toate gândurile focusat înspre promovare s-a încheiat cum nu se putea mai rău: obiectiv ratat într-o finală cu rivala din orașul vecin, fără niciun succes în cele patru confruntări cu Dacia Unirea Brăila. A fost 3-2, 2-1, 1-1 și 1-0 pentru brăileni în cele patru jocuri, iar astfel că am discutat cu antrenorul Florentin Petre despre ceea ce a făcut diferența în favoarea echipei sale.

”În primul rând am reușit să creăm un grup unit și consider că am fost mai bine concentrați la toate jocurile decât adversarul. Am avut un grup de copii foarte buni, talentați, care ar putea lejer unii dintre ei să evolueze la nivelul primei ligi.

La meciurile cu Oțelul ne-am studiat foarte bine adversarul. Am avut momente când calitatea individuală a făcut diferența în favoarea noastră, mă refer aici în special la primul meci, când Patrick a reușit să facă un meci fenomenal, dar au fost și momente când forța grupului a făcut diferența. Am fost mai uniți, mai determinați, mai agresivi, iar lucrurile acestea au contat până la urmă”, a spus Florentin Petre.

Mai mult, tehnicianul Brăilei ne-a spus și că echipa Oțelului a fost îndelung studiată și nu mai avea secrete. ”Îi știam foarte bine pe cei de la Oțelul, ne-am preocupat să îi studiem, mai ales la momentul când am ajuns să jucăm finala cu ei. Știam ce sistem joacă, ce trasee de joc au, ce probleme medicale au avut. Inclusiv ce preferințe aveau jucătorii în anumite momente de joc. Să vă dau un exemplu, la jocul retur din sezonul regulat, când ei puteau să treacă în avantaj la penaltiul lui Gavrilă, dar n-a fost nimic întâmplător că a apărat Cristian (n.r. portarul Brăilei), pentru că noi știam dinainte că el acolo o să bată. Ne-am pregătit foarte bine din toate punctele de vedere în raport cu Oțelul, iar agresivitatea noastră suplimentară a făcut diferența până la urmă”.

Brăilenii vor să joace cât mai aproape de casă

După ce au jucat meciurile considerate pe teren propriu la Însurăței, pe o arenă ce nu poate fi omologată la nivelul ligii secunde, cei de la Dacia Unirea Brăila speră ca stadionul lor să fie gata până la startul sezonului, fiind în curs de renovare. În cazul în care nu va fi gata la timp, Florentin Petre își dorește să joace cât mai aproape de Brăila, astfel că inclusiv la Galați ar putea fi o soluție.

”Au fost demarate lucrările la stadionul nostru. O să refacă și gazonul, care arăta foarte rău înainte. Acum trebuie pus la punct, pentru că ne dorim să jucăm acasă meciurile din liga a doua. Dacă nu va fi gata la timp, ne orientăm să fim cât mai aproape de casă. Dacă va fi posibil să jucăm la Galați, având în vedere că e foarte aproape, noi n-am spune nu”, a adăugat Petre.

Altfel, referitor la posibilele transferuri dinspre Galați spre Brăila, Florentin Petre a fost rezervat, cu toate că există zvonuri de câțiva jucători de care ar fi interesat.

”Deocamdată nu ne gândim la așa ceva. Sigur că am o listă lungă, dar nu vom aduce foarte mulți jucători. Am respect pentru grupul pe care îl antrenez și nu vreau să se sperie, să creadă că îi dau la o parte pentru că nu se pune problema așa. Am respect și pentru Babicu (n.r. Cristian Munteanu, managerul Oțelului) și nu vreau să creez tensiuni dacă spun că l-aș vrea pe X sau pe Y”.

Dacia Unirea Brăila a fost echipa care a promovat din seriile I și a II-a a ligii a treia, din care au mai făcut parte, printre altele, și Oțelul Galați, Sporting Liești și Avântul Valea Mărului.

Citit 3374 ori Ultima modificare Duminică, 06 Iunie 2021 13:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.