Campionatul European, în premieră și în România

Campionatul European, în premieră și în România
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Țara noastră va găzdui câteva partide la Euro 2020, fără ca reprezentativa tricoloră să participe la competiție.

Campionatul European de fotbal se pregătește să debuteze vineri seară, la Roma, cu meciul dintre Italia și Turcia (Grupa A), la un an distanță față de programarea inițială. Pandemia de coronavirus a făcut ca Euro 2020 să se dispute în 2021.

Pe lângă acest fapt inedit, Euro 2020 are mai multe borne în premieră de consemnat. Este pentru prima dată când turneul final european se organizează în mai multe țări europene, printre care și România. Țara noastră va găzdui, la București, pe Arena Națională, meciuri din Grupa C, din care fac parte Olanda, Ucraina, Austria și Macedonia de Nord. De altfel, reprezentativele Ucrainei și Macedoniei de Nord, care se vor confrunta în primul duel din Capitală, au ajuns deja la București. Din păcate, România nu participă la turneul final, după ce a pierdut în primul baraj de calificare cu Islanda, formație care a cedat apoi în fața Ungariei, în finala barajului.

Cel de-al doilea aspect inedit al turneului final european de fotbal este constituit de faptul că participă nu mai puțin de 24 de echipe, cel mai mare număr de la înființarea competiției până în prezent. Cele 24 de echipe au fost distribuite în șase grupe a câte patru formații. Primele două clasate se vor califica în optimi, la fel ca și cele mai bune ocupante ale locurilor trei din grupe.

Alți absenți importanți de la Euro

Pe lângă naționala României, care absentează spre dezamăgirea publicului nostru, sunt și alte nume importante care vor lipsi de la acest turneu final. Însă e vorba mai mult de jucători decât de echipe, pentru că toate marile formaţii sunt în grupele de la Euro. Singura țară considerată mare absentă este Norvegia, care îi are în componență pe Erling Haaland și Martin Odegaard, doi dintre cei mai valoroși jucători din lume.

Din lista absențelor se remarcă mari nume, precum Sergio Ramos (Spania), Virgil Van Dijk (Olanda), Zlatan Ibrahimovici (Suedia), Trent Alexander-Arnold (Anglia) sau Marco Reus (Germania). De asemenea, pe lista absenților cu nume s-ar putea adăuga Sergio Busquets (Spania), Harry Maguire (Anglia) și Karim Benzema (Franța), toți fiind convocați, însă incerți din cauza problemelor de sănătate. Alți jucători de menționat care ratează turneul final din cauza faptului că antrenorii au considerat că nu merită să facă parte din loturile convocate ar fi: Davide Calabria (Italia), Moise Kean (Italia), James Ward-Prowse (Anglia) sau Iago Aspas (Spania).

În ediția de mâine a ziarului nostru vom publica programul complet, componența grupelor și favoritele caselor de pariuri la câștigarea competiției.

Citit 1730 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Iunie 2021 22:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.