Parcurs mai dificil pentru Oțelul, în sezonul următor

Parcurs mai dificil pentru Oțelul, în sezonul următor
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Federația Română de Fotbal se pregătește să adopte peste câteva zile forma de organizare a Ligii a III-a pentru ediția următoare de campionat.

Județul Galați este reprezentat de trei echipe în cel de-al treilea eșalon fotbalistic, astfel că interesul pentru forma de organizare a noului campionat al Ligii a III-a este unul ridicat, cu atât mai mult cu cât Oțelul se află printre acestea.

Echipa fanion a Galațiului a ratat promovarea anul acesta, după finala barajului, iar în ediția 2021-2022 va avea un parcurs mult mai dificil, cum am mai anunțat recent în "Viața liberă".

Astfel, în viitorul campionat se vor păstra cele zece serii de câte zece echipe, marea modificare fiind că la finalul sezonului regulat se va juca în sistem play-off (primele patru clasate), respectiv play-out (ultimele șase), fiecare cu fiecare, tur - retur. Abia după disputarea fazei de play-off din serie, primele două echipe vor merge la barajul de promovare, care se va disputa la fel ca în sezonul precedent. Se vor împerechea echipele din câte două serii, locul 1 cu locul 2 și locul 2 cu locul 1, apoi se va juca finala, între învingătoare. De asemenea, tot tur - retur.

Această propunere se pare că este deja considerată mult mai avantajoasă de majoritatea echipelor din Liga a III-a, astfel că se va oficializa peste câteva zile, în ședința Comitetului Director, conform lui Florin Spînu, reprezentant al cluburilor din liga a treia.

”Pe 27 iunie este Comitetul Executiv, atunci se va decide. Cu siguranță vor fi tot zece serii a câte zece echipe, dar se va schimba sistemul de joc. Cu siguranță va fi ca la Liga a II-a, cu play-off și play-out, pentru a avea mai multe jocuri, și atunci ajungem ca număr de jocuri ca și cum ar fi 16 echipe în serie. La Liga a II-a a fost ales sistemul cel mai bun, fiindcă s-a jucat până în ultima etapă pentru promovare și retrogradare. Ne gândim la un sistem în care primele patru clasate să joace play-off, iar următoarele șase în play-out. Meciurile vor fi tur - retur”.

Se preconizează serie Galați - Bacău

E foarte posibil ca în următoarea ediție de campionat a Ligii a III-a în Seria a II-a să predomine echipele din județele Galați și Bacău (câte trei). Galațiul le-ar avea pe Oțelul, Sporting Liești și Avântul Valea Mărului, iar Bacăul ar fi în luptă cu Aerostar (care are două promovări consecutive la activ din Liga a III-a), Dinamo (nou-promovată) și CS Municipal. Acestora li s-ar mai adăuga trei din județul Brăila, Viitorul Ianca, CSM Rm. Sărat și Sportul Chiscani, plus, eventual, CSM Focșani. O altă variantă ar fi trecerea echipelor din Bacău în prima serie, ceea ce ar însemna că Vaslui și Huși ar ajunge în seria Oțelului.

Perioada de înscriere a echipelor din Liga a III-a este până pe 20 iulie, cu posibilitatea de a se extinde în cazul în care nu vor fi 100 de echipe înscrise până atunci.

Citit 2827 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Iunie 2021 21:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.