Împerecheri spectaculoase în faza optimilor EURO 2020

Împerecheri spectaculoase în faza optimilor EURO 2020
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

S-a stabilit țintarul pentru fazele eliminatorii de la Campionatul European de fotbal, după s-a încheiat faza grupelor, din care s-au calificat mai departe 16 din cele 24 de echipe.

Campionatul European de fotbal a ajuns la faza optimilor de finală, după ce emoțiile calificării au trecut pe la mai multe echipe mari încă din faza grupelor. Practic, doar Italia, Belgia și Olanda au obținut de timpuriu calificarea, toate celelalte mari echipe având de suferit până la final.

Iată programul complet al optimilor: Țara Galilor - Danemarca (sâmbătă, ora 19:00, la Amsterdam), Italia - Austria (sâmbătă, ora 22:00, la Londra), Olanda - Cehia (duminică, ora 19:00, la Budapesta), Belgia - Portugalia (duminică, ora 22:00, la Sevilla), Croația - Spania (luni, ora 19:00, la Copenhaga), Franța - Elveția (luni, ora 22:00, la București), Anglia - Germania (marți, ora 19:00, la Londra) și Suedia - Ucraina (marți, ora 22:00, la Glasgow).

Dintre echipele calificate în optimi, patru au obținut biletele de a trece mai departe de pe poziția a treia în clasament: Portugalia, Cehia, Elveția și Ucraina. Ultima a acumulat doar trei puncte, la fel ca celelalte două echipe de pe locurile 3 ale grupelor, Finlanda și Slovacia, însă a avut un golaveraj mai bun. Paradoxul este că Ucraina, locul 3 din Grupa C, a prins un adversar mai facil decât ocupanta locului 2 - Austria. În cazul în care ar fi remizat, așa cum era de așteptat la ultimul joc din grupă dintre Ucraina și Austria, atunci s-ar fi inversat rolurile, însă austriecii s-au impus cu 1-0.

De altfel, cele mai tari meciuri din optimi se anunță a fi Belgia - Portugalia și Anglia - Germania, unde se confruntă formații cotate cu șanse bune de a câștiga competiția.

Derbiurile continuă din sferturi

Odată cu stabilirea meciurilor din faza optimilor de finală se cunosc și posibilele împerecheri din faza sferturilor. Astfel, vom putea asista la noi derbiuri și în sferturi. De exemplu, învingătoarea dintre Belgia și Portugalia s-ar putea întâlni cu Italia, dacă trece de Austria, în faza sferturilor, la fel cum Franța va da fie peste Spania, fie peste Croația (reeditarea finalei de la Campionatul Mondial).

Cel mai bun culoar de la Euro 2020 s-a dovedit a fi până la urmă cel al Olandei, care a avut o grupă facilă, cu Ucraina, Austria și Macedonia de Nord (toate meciurile disputate la Amsterdam), în optimi joacă împotriva Cehiei (calificată de pe poziția a treia), iar în sferturi va întâlni Țara Galilor sau Danemarca. Practic, până în semifinale, Olanda ar fi net favorită în fiecare confruntare.

Altfel, pentru titlul de golgheter al competiției, favorit în clipa de față este Cristiano Ronaldo (cu cinci reușite în grupe), urmat de Lukaku, Forsberg, Schick și Wijnaldum, toți cu câte trei reușite, la fel ca Lewandowski, a cărui reprezentativă a fost însă eliminată.

Citit 877 ori Ultima modificare Joi, 24 Iunie 2021 22:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.