Fazele superioare, mai spectaculoase ca oricând

Fazele superioare, mai spectaculoase ca oricând
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

După mai multe meciuri șterse în faza grupelor, în optimile de finală de la Euro 2020 a fost spectacol cum n-a mai fost niciodată în edițiile trecute.

Mult suspans, multe goluri, surprize, întâlniri între titani și recorduri date peste cap. Acestea sunt ingredientele care fac din Euro 2020 o ediție memorabilă a turneelor finale. După toate calculele pentru a trece de faza grupelor, optimile de finală au programat încă din această etapă două dueluri ce ar fi putut fi oricând dispute demne chiar de o finală: Belgia - Portugalia și Anglia - Germania. Deși au fost cele mai anunțate meciuri dintre optimi, se poate spune că au fost cele mai puțin spectaculoase, însă miza și numele jucătorilor de pe teren au făcut ca fiecare moment să fie trăit cu intensitate maximă. Belgia a trecut fără glorie de Portugalia, scor 1-0, iar Anglia a prins o națională a Germaniei parcă mai slabă ca niciodată, pe care a învins-o cu 2-0.

Cele mai spectaculoase jocuri din optimi au fost, fără îndoială, duelurile dintre Franța și Elveția (disputat pe Arena Națională din București), respectiv, Croația și Spania. Cele două optimi au fost parcă trase la indigo până în prelungiri. Echipa mai slab cotată a deschis scorul, favorita a condus cu 3-1, apoi s-a făcut egal în ultimul minut de joc. De altfel, la Croația - Spania s-a înregistrat recordul de goluri marcate într-o partidă, 3-5 (după prelungiri). Tot la acest meci s-a mai consemnat un record, fiind marcat cel de-al optulea autogol într-un turneu final, cifră fără egal pentru o competiție de un astfel de nivel. Campioana mondială și principala favorită înaintea turneului, Franța, a fost învinsă de Elveția la penaltiuri, după 4-5 la loviturile de departajare, vedeta Mbappe având unica execuție ratată.

O surpriză s-a produs și la duelul dintre Olanda și Cehia, scor 0-2, fără ca olandezii să aibă prea multe ocazii de poartă, iar o altă surpriză se putea produce la Italia - Austria, încheiat cu 2-1 (după prelungiri) în cele din urmă.

Până și cel mai puțin așteptate meciuri din optimi au avut ingrediente de spectacol. Mai întâi, Danemarca a trecut la scor de Țara Galilor, 4-0, iar în ultima partidă, Ucraina a învins Suedia, scor 2-1, după prelungiri, cu golul calificării reușit în minutul 120+1, fix înainte de încheierea partidei și trecerea la loviturile de departajare.

Faza sferturilor de finală programează o nouă confruntare între titani: Italia - Belgia (vineri, 2 iulie, de la 22:00, la Munchen). Tot atunci, dar de la 19:00, la St. Petersburg, se joacă Elveția - Spania. Celelalte două partide din sferturi sunt programate sâmbătă, 3 iulie. De la 19:00, la Baku, Cehia - Danemarca, iar de la 22:00, la Roma, Ucraina - Anglia.

Citit 1325 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Iunie 2021 22:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.