Trei favorite, în careul de ași de la Euro

Trei favorite, în careul de ași de la Euro
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Campionatul European de fotbal a ajuns la faza semifinalelor, la care s-au calificat trei dintre favorite: Anglia, Spania și Italia.

 

Unul dintre cele mai spectaculoase turnee finale are loc în această perioadă, cu un an mai târziu decât programarea inițială (din cauza pandemiei cu coronavirus), iar fanii fotbalului sunt încântați de ceea ce au avut de urmărit până în prezent. Trei din cele opt mari favorite de la startul turneului au reușit să pătrundă până în semifinale, cu toate că două dintre acestea, Italia și Spania, nu erau între primele patru ca șanse înaintea turneului. Tabloul semifinalelor este completat de Danemarca, formație ce a renăscut din propria cenușă după eșecul surprinzător cu Finlanda din prima rundă a fazei grupelor.

Faza sferturilor de finală a fost la înălțimea așteptărilor. Italia – Belgia, scor 2-1, a fost unul dintre cele mai frumoase meciuri de la un turneu final, cu italienii arătând un fotbal total în fața reprezentativei aflate pe primul loc mondial în cotația FIFA. Cu toate că multă lume spunea despre Italia că a avut meciuri ușoare în grupă și că nu au fost relevante evoluțiile de atunci (deși a fost și 3-0 cu Elveția printre rezultate), italienii au dovedit în continuare un joc solid.

Spania a avut mari emoții în fața Elveției, formație ce o trimisese după lovituri de departajare acasă pe marea favorită a turneului – Franța, iar același deznodământ părea să aibă și sfertul disputat în Rusia. Doar că de această dată elvețienii au clacat la loviturile de departajare, după ce s-au apărat eroic, cu un jucător mai puțin pe teren, în reprizele de prelungire. A fost 4-2 la general pentru Spania, după executarea loviturilor de departajare.

Cea de-a doua zi de sferturi nu a lăsat loc de surprize. Danemarca a trecut de Cehia, scor 2-1, și confirmă statutul de cea mai bună echipă din afara favoritelor prin calificarea în semifinale, în vreme ce englezii visează frumos în continuare. Anglia a învins-o categoric, scor 4-0, pe Ucraina, formație care a ajuns mai departe decât și-ar fi putut imagina la startul turneului.

Reeditare de finală

Faza semifinalelor se va desfășura în zilele de marți și miercuri. Prima partidă va fi duelul dintre Italia și Spania (marți, ora 22,00), reeditarea finalei de la Euro 2012, atunci când spaniolii s-au impus categoric, scor 4-0. Apoi, Anglia își continuă parcursul către finală în fața Danemarcei, care are o misiune mult mai dificilă, mai ales că ambele partide din semifinale se vor disputa la Londra, pe Wembley.

Citit 1229 ori Ultima modificare Duminică, 04 Iulie 2021 21:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.