N-a fost loc de nicio surpriză
Foto: Sportul Ilustrat

N-a fost loc de nicio surpriză
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Miercuri după-amiază, pe terenul sintetic din Complexul Sportiv "Dunărea", s-a disputat meciul din primul tur al fazei naționale din Cupă între Zimbrul Slobozia Conachi și Sporting Liești.

Calculul hârtiei nu a fost deloc deranjat, echipa din liga a treia impunându-se la un scor care ne scutește de comentarii: Sporting – Zimbrul 6-1 (2-1). În pofida acestei realități, "zimbrii" au deschis scorul la doar trei minute de la primul fluier, Anastase lobându-l pe portarul advers. Echilibrul s-a mai menținut întrucâtva, dar s-a rupt până la pauză, Iancu și Munchiu (min. 13 și 28) ducându-și echipa în avantaj.

La reluare, pe teren a existat o singură echipă, așa cum se spune în fotbal la o situație de dominare categorică, cei din eșalonul al patrulea devenind extrem de ... cuminți. În min. 47 și 52, Țicămucă a urcat tabela la 4-1 (al doilea  gol al său, unul spectaculos, printr-o reușită din "foarfecă"), pentru ca în final, foarte tânărul Andrei Călin să se remarce și el printr-o dublă (min. 82 și 87). Ar mai fi de menționat și o fază aplaudată, consumată în minutul 65, când echipa învingătoare a nimerit de două ori bara, în succesiune, prin Voicu și Tudor Năstase.

Brigada ieșeană condusă de Gabriel Mihuleac a arbitrat formațiile:

Zimbrul: Tofan – Ștefan, Scutaru, Codreanu, Hilohi – Postelnicu, Dragomir, Petică, Năpârlică – Bahnașu, Anastase. Au mai intrat: Vlasie, Antofe, Matei și Popa. (Antrenor: Florin Anghel).

Sporting: Vădeanu – Hodorogea, Maftei, Voicu, Năstase – Iancu, Munchiu – Al. Stan, Mihu, Țicămucă – Grigoraș. Au mai intrat: Cucu, Crihană, A. Brăneț, Călin și Iftimie. (Antrenor: Ionuț Niculcea).

Etapa națională a "Cupei României" va continua cu meciurile din 11 august, când în competiție vor intra și echipele fruntașe din Liga a III-a. Se poate prefigura de pe acum un meci Oțelul – Sporting, gândindu-ne la criteriul geografic pe care îl practică FR Fotbal în astfel de situații.

Oțelul, amical cu Foresta

În cadrul stagiului de pregătire centralizată de la Vatra Dornei, gruparea gălățeană va juca astăzi după-amiază, de la ora 17,00, un nou meci amical. Adversară va fi de această dată Foresta Suceava, echipă eliminată în primul tur al barajului de promovare din sezonul precedent de către formația gălățeană, după 3-0 la general. Va fi cel de-al doilea joc amical din cantonament și al patrulea în total în această vară, după 0-2 cu SCM Zalău (miercuri, la Vatra Dornei), respectiv 0-1 cu Hușana Huși și 3-0 cu CSM Rm. Sărat, ambele la Galați.

Citit 1233 ori Ultima modificare Vineri, 30 Iulie 2021 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.