Duelul orgoliilor, între Liești și Oțelul
Foto: Sportul Ilustrat

Duelul orgoliilor, între Liești și Oțelul
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cele două echipe divizionare de fotbal din județul nostru se vor confrunta, astăzi, de la ora 17.30, pe arena din Liești, în faza a doua națională a "Cupei României".

Este binecunoscut faptul că relațiile dintre cele două cluburi n-au fost niciodată prea grozave, existând mereu o rivalitate creată din dorința celor de la Liești de a-i împiedica pe "oțelari". Lieștenii au din nou ocazia de a se opune formației fanion a Galațiului, de această dată în "Cupa României", cum au mai făcut-o o dată, în urmă cu câteva sezoane, când Oțelul a fost eliminată după prelungiri, 8-7 la penaltiuri.

Antrenorul Dorinel Munteanu ia în serios meciul din "Cupa României" cu Sporting Liești, drept dovadă faptul că a anulat amicalul de acum o săptămână, programat între cele două echipe, plus că s-a declarat mulțumit de victoria cu Viitorul Ianca din amicalul de sâmbătă, pentru că a adus un plus de moral înaintea jocului de Cupă.

La nivelul lotului, Munteanu întâmpină câteva probleme de efectiv. Cea mai serioasă este cea a lui Costin Ghiocel, fundașul central suferind de pubalgie, fiind absent pentru acest joc. Cu șanse mici de a juca sunt și Ionuț Neagu (mijlocaș) și Vadim Cîrcimar (atacant). Primul a avut o perioadă în care nu s-a antrenat la aceeași intensitate cu echipa, din cauza unor ușoare accidentări, iar cel de-al doilea a fost învoit și pentru amicalul cu Ianca din motive personale.

Stadionul din Liești, luat cu asalt de fani

Interesul este maxim pentru acest meci de la Liești, dintre Sporting și Oțelul, la care și-au anunțat prezența peste 1.000 de spectatori. Prezentă va fi și o puternică galerie a "oțelarilor", care va veni să-și susțină favoriții.

Echipa gazdă și-a urmat programul normal de pregătire și speră într-un rezultat favorabil. Dacă în campionat lieștenii nu au înregistrat niciun succes în fața Oțelului (trei remize și tot atâtea înfrângeri), în Cupă au reușit să meargă mai departe după lovituri de departajare.

Președintele Clubului Sporting, Dorinel Matei, ne-a declarat: "Campionatul e una, Cupa e altceva. Este un meci foarte important, în care ne dorim să învingem, pentru a putea aduce la Liești o echipă din al doilea eșalon sau poate chiar din prima divizie. În edițiile trecute, am adus-o pe CS Mioveni. Avem un lot omogen, ce joacă de trei-patru ani împreună, acesta putând fi unul din atuurile echipei noastre".

Putem intui și un prim "unsprezece" probabil al celor de la Sporting: Vădeanu - Ștefănescu, Maftei, Voicu, Năstase - Cucu, Chiriac (Munchiu) - Al. Stan (Iancu), Zărnescu (Călin), Mihu - Țicămucă (Grigoraș).

Meciul va fi condus de o brigadă de Liga a II-a, din Călărași, cu Valentin Porumbel la centru.

Confruntarea va putea fi urmărită live video pe contul oficial de Facebook al celor de la SC Oțelul.

Citit 2325 ori Ultima modificare Marți, 10 August 2021 23:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.