"Oțelul a meritat cu prisosință victoria!"

"Oțelul a meritat cu prisosință victoria!"
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Meciul de la Liești, dintre Sporting și Oțelul, din "Cupa României", a fost unul al orgoliilor, așa cum am afirmat și în avancronica noastră din ziua partidei.

Declarația zilei a venit de la un reprezentant al clubului gazdă, care a remarcat veridicitatea succesului "oțelarilor". Pe teren, însă, a mai apărut și maniera de a conduce a arbitrului Valentin Porumbel, din Călărași, care a nemulțumit pe toată lumea.

"Începutul meciului, echilibrat în general, a aparținut mai mult echipei noastre, însă a fost stopat de arbitrul întâlnirii. În minutele 2 și 12, au fost faultați Țicămucă și Mihu, infracţiuni trecute cu vederea de arbitru. De altfel, Mihu a și fost schimbat (accidental), imediat după fault. De reținut că arbitrul și-a cerut scuze jucătorilor, recunoscând că a greșit! După acest asalt al lieștenilor, în minutul 18 s-a deschis scorul, după un penalti obținut de Oțelul și eliminare pentru Năstase. Imediat s-a făcut 2-0, iar meciul era ca și jucat", ne-a declarat Dorinel Matei, președintele clubului Sporting, care a mai adăugat că "jocul a fost dominat clar de Oțelul, care și-a demonstrat superioritatea, fapt arătat și de cele patru goluri la zero. Oțelul a meritat cu prisosință victoria!".

În legătură cu mutările dintre cele două echipe, Drăgan și Crihană nu au drept de joc la meciurile directe, în timp ce Cucu și Bârlădeanu s-au despărțit de Oțelul din postura de liberi de contract.

Echipa aliniată de Sporting: A. Brăneț - Iancu, Maftei, Voicu, Năstase - Cucu, Munchiu, Zărnescu, Stan - Mihu, Țicămucă. Au mai intrat: Bârlădeanu, Chiriac, Murgoci, Hodorogea și Grigoraș.

Oțelul: Uțiu - Farcaș, Sîrghi, Jardan, Nedelea - Vaștag, Neagu - Demian, Badea, Nica - Crîcimari. Au mai intrat: Cîrjan, Cireș, Niculae și Dobre.

Moldovenii Oțelului, decisivi pentru victorie

Trupa pregătită de Dorinel Munteanu a debutat cu foarte mult entuziasm în competițiile oficiale pentru sezonul 2021-2022, principalii remarcați fiind cei trei moldoveni transferați în această vară: Crîcimari, Demian și Jardan. Primul a deschis scorul dintr-un penalti obținut de cel de-al doilea. Demian a fost, de altfel, cel care a punctat imediat pentru 2-0, în vreme ce Jardan este jucătorul pe care Munteanu îl poate folosi aproape pe orice poziție a terenului și dă un randament bun. La partida de la Liești, a jucat în postura de fundaș central, deși la bază este mijlocaș.

Celelalte două goluri ale partidei, încheiate cu scorul de 4-0, au fost reușite de doi jucători intrați de pe bancă, Cîrjan și Niculae. De remarcat și faptul că s-a jucat mult timp în 10 contra 10, pentru că la scurt timp de la eliminarea lui Năstase (Sporting Liești) a fost acordat un cartonaș roșu și pentru "oțelari", chiar căpitanului Cristian Sîrghi.

Ca urmare a acestui succes, Oțelul a avansat în faza a treia națională a "Cupei României", acolo unde va juca pe 25 august, cu câteva zile înainte de startul campionatului.

Citit 2298 ori Ultima modificare Vineri, 13 August 2021 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.