Culoar mai favorabil ca niciodată pentru promovare

Culoar mai favorabil ca niciodată pentru promovare
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Gruparea gălățeană este marea favorită pentru a accede în cea de-a doua ligă de fotbal, fiind un nivel mai slab ca în sezoanele precedente în primele două serii din al treilea eșalon.

După șapte meciuri de campionat, se pot trage anumite concluzii, iar principala ar fi că Oțelul n-ar trebui să aibă probleme prea mari în acest sezon cu promovarea, având în vedere valoarea adversarilor.

Din seria sa, Aerostar Bacău, altădată o sperietoare pentru lupta la vârf, nu e nici măcar pe loc de play-off (între primele patru clasate) după șapte etape disputate. CSM Focșani a slăbit față de sezonul trecut, când nici n-a prins barajul, Metalul Buzău nu pare să aibă anvergura necesară, iar liderul la zi, Sporting Liești, are bugetul cam un sfert față de cel al Oțelului.

Echipele din Seria a II-a, cea din care face parte trupa lui Dorinel Munteanu, se vor cupla la baraj cu primele două clasate din Seria I, acolo unde situația se prezintă extrem de încurajatoare pentru speranțele la promovare. Văzută ca mare pretendentă, cu buget solid și condițiile necesare pentru a câștiga seria, Ceahlăul e abia pe locul 6, cu doar 8 puncte acumulate. Ultimul rezultat, 1-1 cu CSM Bacău, pe teren propriu, penultima clasată. Liderul la zi al seriei este Dante Botoșani, formație care s-a făcut de râs, doar 1-1 acasă cu CSM Pașcani, probabil cea mai slabă echipă dintre toate cele care joacă în Liga a III-a. Din plutonul fruntaș mai fac parte Bucovina Rădăuți și Foresta Suceava, ambele învinse la baraj de către echipele din seria a doua, în sezonul precedent. De remarcat și faptul că Foresta a slăbit, pierzând mai mulți jucători importanți înaintea startului de sezon. În luptă ar mai fi Șomuz Fălticeni și Știința Miroslava, alte două grupări care nu reprezintă nimic de speriat.

Referitor la situația celorlalte echipe, managerul tehnic Dorinel Munteanu a refuzat să comenteze prea mult, fiind focusat în special pe ceea ce se petrece în curtea proprie. "Nu este atât de important ce fac celelalte echipe, ci important este ca noi să ne pregătim și să muncim pentru a ne îndeplini obiectivele. Sigur că respectăm orice adversar și că îl studiem ca atare înainte de meciurile directe".

Absențe notabile la Oțelul

Trei absențe pentru meciul cu Metalul Buzău îi dau bătăi de cap lui Dorinel Munteanu, toate trei fiind importante. Lipsește fundașul central Yabre, titular incontestabil de când a venit la echipă. Tot testat pozitiv la COVID-19 este și Alin Nica, cel mai influent jucător în atacul echipei. O situație deosebită se prezintă și la nivelul portarilor. Uțiu a fost testat pozitiv și va absenta la Buzău, iar în cazul în care Ursu va fi testat și el pozitiv sau se va accidenta până la ora partidei, gălățenii vor fi nevoiți să joace cu Darius Paharnicu (16 ani) la meciul de pe terenul unei contracandidate - Metalul Buzău. Astăzi sunt programate noi teste la echipă, iar în cazul în care numărul jucătorilor testați pozitiv crește considerabil, există chiar posibilitatea amânării meciului de la Buzău, așa cum s-a întâmplat și în runda precedentă cu CS Făurei.

Citit 2604 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Octombrie 2021 22:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.