Oțelul – Sporting Liești, derbi pentru primul loc

Oțelul – Sporting Liești, derbi pentru primul loc
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cele două formații din județul nostru se vor întâlni în prima rundă din retur, cu miza primului loc la mijloc.

Rivalitatea dintre Oțelul și Sporting Liești este una care la suprafață nu este dezvăluită de niciuna dintre părți, dar care există în mod real între jucătorii celor două echipe. În prima etapă a returului, la Galați, astăzi, 30 octombrie, de la ora 15,00, Oțelul, de pe primul loc al seriei a II-a din al treilea eșalon, primește vizita celor de la Sporting Liești, a treia clasată. Echipa care se va impune în acest meci va fi pe primul loc la finalul rundei.

Cele două formații s-au întâlnit în acest sezon de două ori în partide oficiale. A fost 4-0, mai întâi, pentru Oțelul, în ”Cupa României”, apoi un succes, 2-1, al lieștenilor, pe teren propriu, în chiar prima etapă de campionat.

"Vreau să precizez din start că nu avem nicio revanșă de luat față de Liești, față de nimeni. Noi trebuie să ne vedem de jocul nostru și ne dorim victoria, așa cum ne propunem să obținem la fiecare meci. Lieștiul a arătat că este o echipă bună a campionatului, a fost până acum o etapă pe primul loc. Din păcate, nu vom putea beneficia și de aportul publicului, iar pentru noi este important să avem fanii alături", a spus Dorinel Munteanu, managerul tehnic al Oțelului.

Tehnicianul gălățenilor nu se va putea baza la acest joc pe fundașul dreapta Rus, suspendat. De asemenea, va absenta și Cristi Sîrghi, încă accidentat. De partea cealaltă, Sporting Liești abordează partida cu tot lotul valid.

"Indiscutabil, Oțelul este cea mai bună echipă din seria a doua și pornește cu prima șansă. Și noi ne-am pregătit cu mare atenție și ne vom juca șansa noastră. Avem întregul lot valid și vom putea alinia o echipă care să facă față liderului. Într-un astfel de meci nu vor putea lipsi Cucu, Munchiu, Grigoraș, Al. Stan, Bârlădeanu sau Țicămucă, dar conform înțelegerii între cluburile noastre, nu vor putea evolua foștii oțelari Crihană și Drăgan", ne-a declarat Dorinel Matei, președintele Clubului Sporting.

Meciul va fi condus de o brigadă de arbitri cu Eduard Ioniță la centru (arbitru de liga a doua).

Clasamentul înaintea etapei se prezintă astfel: 1. Oțelul 21 puncte, 2. CSM Focșani 20p, 3. Sporting Liești 19p, 4. Aerostar Bacău 18p, 5. Metalul Buzău 16p, 6, Viitorul Ianca 12p, 7. CSM Rm. Sărat 11p, 8. Dinamo Bacău 6p, 9. CS Făurei 4p, 10. Sportul Chiscani 0 puncte.

Iată și programul complet al etapei: Dinamo Bacău – Metalul Buzău, CS Făurei – CSM Rm. Sărat, CSM Focșani – Sportul Chiscani și Viitorul Ianca – Aerostar Bacău.

Citit 2858 ori Ultima modificare Vineri, 29 Octombrie 2021 23:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.