Oțelul, la un singur succes de play-off

Oțelul, la un singur succes de play-off
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Formația gălățeană are de îndeplinit doar o formalitate în ultimele patru meciuri rămase de disputat, pentru a-și realiza prima parte a obiectivului.

Promovarea se află pe buzele iubitorilor de fotbal din Galați de câțiva ani buni, însă în acest an echipa Oțelului pare mai îndreptățită ca niciodată să spere că va reuși acest lucru. Trupa pregătită de Dorinel Munteanu este pe primul loc, după 14 etape, cu 34 de puncte, cu două mai multe față de CSM Focșani, formația de pe locul secund. Pentru a se califica matematic în play-off, gălățenii au nevoie de un singur succes din ultimele patru meciuri rămase de disputat. Oțelul mai are de jucat cu Dinamo Bacău, penultima clasată (sâmbătă, pe teren propriu), plus alte trei meciuri din sezonul regulat programate în 2022: cu CSM Rm. Sărat (deplasare), CS Făurei (deplasare) și Metalul Buzău (acasă).

Sistemul competițional este diferit în acest an față de precedentele ediții, astfel că la capătul sezonului regulat se va juca un play-off între primele patru clasate. Se joacă în sistem tur-retur-tur, ceea ce înseamnă că locurile 1 și 2 din sezonul regulat vor avea câte două meciuri pe teren propriu în plus față de celelalte două echipe din play-off.

Abia apoi, la capătul meciurilor din play-off, primele două echipe din serie se vor cupla cu cele mai bune două echipe din Seria I, cu meciuri de baraj tur-retur, semifinale și finală.

Dorinel Munteanu, managerul tehnic al Oțelului, este încrezător în capacitățile echipei sale, mai ales că este la curent și cu ceea ce se petrece în Seria I. "Sigur că urmărim de la distanță ce se petrece și în cealaltă serie, doar că acum prioritar este să ne îndeplinim obiectivele de a ajunge la baraj. Am mare încredere că vom reuși să ne impunem și ne dorim să promovăm, asta-i clar. E o luptă strânsă, din câte am văzut, și în Seria I, unde sunt 5-6 echipe care se luptă mai întâi pentru play-off. Vine și pauza de iarnă, când echipele se mai pot întări și să se mai schimbe câte ceva, inclusiv noi dorim să mai aducem câțiva jucători care să ne completeze lotul".

Dante și Foresta, principalele favorite în Seria I

În etapa precedentă, Dante Botoșani și Foresta Suceava, primele două clasate în Seria I, și-au câștigat meciurile, astfel că sunt desprinse pe primele două locuri, însă alte patru echipe râvnesc la locurile de play-off. Iată rezultatele complete: Bucovina Rădăuți - Știința Miroslava 2-1, Ceahlăul Piatra Neamț - Șomuz Fălticeni 0-0, CSM Bacău - Dante Botoșani 0-2, Sporting Juniorul Vaslui - Hușana Huși 1-1 și CSM Pașcani - Foresta Suceava 2-3.

Clasamentul seriei arată astfel, după 14 etape: 1. Dante 33 puncte, 2.Foresta 29 p, 3.Bucovina 24 p, 4.Ceahlăul 20 p, 5.Șomuz 20 p, 6. Miroslava 19 p, 7. Hușana 19 p, 8.Vaslui 14 p, 9. CSM Bacău 12 p, 10. CSM Pașcani 2 puncte. În etapa următoare sunt programate meciurile: CSM Bacău - Ceahlăul, Dante - Vaslui, Hușana - CSM Pașcani, Foresta - Bucovina, Miroslava - Șomuz.

Citit 2134 ori Ultima modificare Marți, 30 Noiembrie 2021 02:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.