Oțelul iernează în fotoliul de lider

Oțelul iernează în fotoliul de lider
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Succesul cu Dinamo Bacău de sâmbătă a fost ultima formalitate de îndeplinit în acest an pentru formația roș-alb-albastră.

Mesajele transmise de Dorinel Munteanu despre concentrarea necesară la meciul cu Dinamo Bacău au avut efect pentru jucătorii Oțelului, în special în prima repriză, atunci când au reușit să marcheze de patru ori și și-au mai creat și alte ocazii. A fost, în cele din urmă, 5-0 pentru Oțelul la final. Odată cu acest succes s-a concretizat calificarea matematică în play-off, dar și faptul că trupa lui Dorinel va fi pe primul loc toată iarna, până la jucarea ultimelor trei meciuri din sezonul regulat. Golurile gălățenilor au fost reușite de Neagu (min. 19), Cisotti (min. 24 - penalti), Crîcimar (min. 26 - penalti) și Jardan (min. 42 și min. 56).

Oțelul a aliniat următoarea formulă de joc: Uțiu - Rus, Yabre, Ghiocel, Niculae - D. Cireș, Neagu, Jardan - Cisotti, Crîcimar, Nica. Au mai intrat: Cîrjan, Vaștag, Farcaș, M. Cireș, Râpan.

Cu toate că meciurile oficiale s-au încheiat în 2021, gălățenii au programat o nouă partidă amicală astăzi, de la ora 11:00, cu Unirea Braniștea, liderul Ligii a IV-a gălățene.

Ieri după-amiază a avut loc și banchetul de final de an al clubului, urmând ca antrenamentele să fie reluate din ianuarie 2022.

Lieștiul a revenit pe loc de play-off

Ultima etapă din 2021 a fost favorabilă echipei Sporting Liești. Aceasta a jucat la ultima clasată, Sportul Chiscani, unde s-a impus cu scorul de 4-0 (2-0). Un joc controlat permanent de oaspeți, care au fructificat patru dintre multele ocazii create, prin Mihu, Chiriac, Călin și Maftei. Per ansamblu însă, rezultatele etapei i-au ajutat pe lieșteni. Buzăul a făcut egal la Ianca, scor 1-1, iar CSM Rm. Sărat a pierdut la Aerostar, scor 0-1. Din aceeași serie s-a mai jucat CSM Focșani - CS Făurei 4-2.

În acest moment, clasamentul arată astfel și va rămâne înghețat până la primăvară: 1. Oțelul 37 puncte, 2. Focșani 35 p, 3. Metalul Buzău 30 p, 4. Sporting Liești 28 p, 5. CSM Rm. Sărat 27 p, 6. Aerostar Bacău 24 p, 7. Viitorul Ianca 19 p, 8. CS Făurei 8 p, 9. Dinamo Bacău 7 p, 10. Sportul Chiscani zero puncte. Primele patru clasate se vor califica în faza de play-off, în care se va juca în sistem fiecare cu fiecare de câte trei ori (două meciuri pe terenul echipei mai bine clasate). Ultimele șase clasate vor juca în faza de play-out, pentru evitarea retrogradării.

Competiția este dominată de Oțelul și la capitolul golaverajului. Gălățenii au marcat de 50 de ori până acum, cu zece goluri mai multe decât Metalul Buzău, și au încasat doar zece, cu unul mai puțin decât CSM Focșani.

Citit 2590 ori Ultima modificare Luni, 06 Decembrie 2021 03:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.