Încă un transfer la Oțelul, mai urmează și altele

Încă un transfer la Oțelul, mai urmează și altele
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Gruparea gălățeană de fotbal se mișcă deja în perioada de mercato, în ideea de a forma un lot competitiv pentru partea a doua a sezonului.

Formaţia Oţelul Galaţi s-a clasat pe primul loc la finalul anului 2021, cu trei etape rămase de disputat din sezonul regulat, plus meciurile din fazele de play-off și baraje în față, iar managerul tehnic Dorinel Munteanu s-a pus pe treabă imediat ce s-au încheiat partidele oficiale.

Astfel, după ce a fost adus portarul Dur-Bozoancă (23 de ani) de la Farul Constanța, pe un post dovedit sensibil în prima parte de campionat, un nou transfer a fost perfectat de către gruparea gălățeană. Este vorba despre fundașul lateral Alberto Țica, provenit din academia celor de la "U" Cluj. În vârstă de 19 ani, acesta poate evolua atât ca fundaș stânga, cât și ca fundaș dreapta, acoperind două posturi pe care Dorinel Munteanu preferă să mizeze pe juniori. Având în vedere regula impusă de Federația Română de Fotbal de a folosi trei juniori permanent în teren, acest transfer acoperă foarte bine necesitățile echipei. Ștefan Farcaș și Adrian Rus sunt alți doi fundași laterali din lotul gălățenilor ce se încadrează în regula impusă de FRF.

Următoarele posturi vizate de către Dorinel Munteanu ar fi un mijlocaș și un atacant, pentru a fi completat lotul în privința promovării. Foarte mulți suporteri au asaltat deja comunitatea online a oțelarilor cu mesaje de sugestii pentru transferuri de la Dacia Unirea Brăila, echipă în prag de desființare. Acolo se regăsește Gabriel Răducan, care a mai fost la Oțelul în urmă cu un sezon și a mai fost antrenat de către Dorinel Munteanu în perioada în care cei doi erau la Reșița.

"Suporterii pot fi decisivi"

Venirea lui Dorinel Munteanu la Oțelul a adus și fanii mai aproape, mai ales că și rezultatele au început să se cristalizeze în sensul dorit de aceștia. Dintre echipele de Liga a III-a din primele două serii, ce concurează pentru un loc în eșalonul secund, Oțelul se poate mândri cu faptul că are cei mai mulți și mai activi suporteri. Acest lucru este considerat un atu și de către Dorinel Munteanu, care mizează pe aportul fanilor în lupta pentru promovare.

"Sigur că suporterii pot fi decisivi. Îi felicit pe fanii noștri pentru că au fost alături de echipă. Sunt convins că rezultatele le dau speranțe tuturor oamenilor din Galați, celor care iubesc Galațiul, pentru că ne pregătim să atacăm revenirea în Liga a II-a", a spus Dorinel Munteanu.

Oțelul se află pe primul loc în clasamentul la zi al Ligii a III-a, având calificarea matematică asigurată în faza de play-off. Din seria gălățenilor, locurile de play-off sunt completate momentan de CSM Focșani, Metalul Buzău și Sporting Liești. În luptă mai sunt implicate CSM Rm. Sărat și Aerostar Bacău.

Citit 6273 ori Ultima modificare Joi, 23 Decembrie 2021 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.