VOLEI. Etapa a XIV-a a Diviziei A1. CSM Arcada s-a distanțat în fruntea clasamentului

VOLEI. Etapa a XIV-a a Diviziei A1. CSM Arcada s-a distanțat în fruntea clasamentului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Primele trei runde din returul campionatului Diviziei A1 de volei masculin au fost net favorabile echipei noastre, multipla campioană CSM Arcada.

Drum netezit pentru campioni

Gălățenii și-au trecut în cont trei victorii consecutive la zero - cu Olimpia Titanii, cu Timișoara şi cu Rapidul, dar au fost ajutați și de rezultatele contracandidatelor la șefie. Mai întâi, Dinamo a fost învinsă acasă de Craiova, cu 3-2. Apoi, miercuri, în Capitală, într-un derbi de tradiție, Steaua a trecut la zero de Dinamo. În plus, Steaua pierduse la Baia Mare, cu o rundă înainte. În aceste condiții, Arcada a ajuns la 39 de puncte şi și-a mărit ecartul față de principalele adversare: 4 puncte față de Steaua, 5 peste Craiova și 6 mai mult ca Dinamo. Astfel, Dinamo a ajuns pe locul 4, deşi la un moment dat părea principala contracandidată pentru titlul de campioană.

În urma acestor rezultate, putem spune că echipei noastre i s-a netezit drumul spre play-off și apoi spre un nou titlu. Nu trebuie totuşi să ne grăbim, pentru că mai sunt de disputat meciurile a opt etape din sezonul regulat, în care se pot întâmpla multe.

Meci fără griji contra Rapidului

Miercuri seară, la Galați, CSM Arcada a primit vizita Rapidului, echipă din a doua parte a clasamentului. Meciul a durat puțin peste o oră, campionii făcându-și pe deplin datoria. Au fost și unele momente interesante, atunci când jucătorii Rapidului s-au aflat la egalitate sau chiar în fața echipei noastre. Acest lucru s-a petrecut, însă, doar în primele două seturi, atunci când jocul nu se încinsese. În primul set au fost trei egalități și chiar avantaj pentru bucureșteni la debut, 4-3, dar imediat a venit 7-5 pentru gazde, 12-7, 21-11, 25-12. În actul al doilea, riposta bucureștenilor a fost mai puternică, 2-4 la debut, dar după 4-4 și alte egalități, tabela a curs numai în favoarea echipei noastre: 8-6, 14-8, 20-14, 25-17. Ultimul set a fost fără istoric, 4-0, 7-2, 15-6, 20-12, 25-14. Un meci la îndemână atât de necesar înaintea importantului examen din CEV Cup, programat în Polonia, pe 1 februarie.

Arcada, cu 12 jucători valizi

Antrenorul Sergiu Stancu a câștigat meciul cu 12 jucători valizi, alți doi nefiind folosiți: Darlaczi și Butnaru. Cei din conducerea clubului ne-au informat că ambii sunt răciți, aceștia urmând să facă testele necesare. Iată sextetul de start la meciul contra Rapidului: Raici, Talpă, Rangel, Sestan, Bala, Sobirov - Kantor (libero). Au mai intrat: Rață, Teleleu, Magdaș, Toro şi Cristudor. Meciul, destul de cuminte, a fost condus de arbitrul brăilean Tudorel Arbunea, ajutat de Lucian Stănia (Constanța).

Următorul joc al gălățenilor este programat sâmbătă, în deplasare, la Baia Mare, cu Știința. După aceea, toate gândurile se vor îndrepta către meciul de CEV Cup, cu Belchatow.

Citit 820 ori Ultima modificare Vineri, 28 Ianuarie 2022 01:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.