Braniștea - o nouă forță în fotbalul gălățean

Braniștea - o nouă forță în fotbalul gălățean
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Echipa de fotbal Unirea Braniștea, aflată momentan în cel de-al patrulea eșalon, își propune să promoveze în acest an în Liga a III-a și să devină o obișnuită a participărilor în eșaloanele superioare.

În fotbalul gălățean a pornit, din ediția de campionat aflată în desfășurare, un nou pol de putere - Unirea Braniștea, în special raportat la nivelul de forțe din plan local. Cu mai mulți jucători cu experiență transferați, cu stabilitate financiară, plus un staff tehnic cu rezultate la acest nivel, gruparea gălățeană a reușit deja să impresioneze, având numai victorii până acum în campionat. Pentru a promova în Liga a III-a va fi nevoie, după câștigarea seriei gălățene, să treacă și de un baraj contra câștigătoarei de serie dintr-un județ apropiat.

Managerul general Vali Vrânceanu este unul dintre cei implicați în fenomenul de la Braniștea, acolo unde se lucrează intens și pentru consolidarea unei baze sportive capabile să găzduiască meciuri de eșalon superior.

"Comunitatea locală a reușit să atragă alături și oameni cu potență financiară, astfel că proiectul a reușit să demareze așa cum ne dorim cu toții. Legătura mea cu fotbalul, în general, a fost creată prin prisma faptului că am fost și sunt implicat în continuare în organizarea campionatului de minifotbal. La Braniștea e un proiect pe termen mediu și lung. Adică, în primul an înseamnă promovarea în Liga a III-a și, pe lângă acest lucru, o bază sportivă aproape nouă, un câştig de imagine și, bineînțeles, creșterea și adunarea de tineri jucători", a spus Vali Vrânceanu.

O altă idee a clubului din Braniștea este aceea de a conlucra cu Oțelul, cel mai reprezentativ club din zonă. "Ne dorim ca Oțelul, clubul fanion al judeţului, să ajungă în Liga a II-a și să ne ajutăm reciproc. Acest lucru se și întâmplă în momentul de față. Sper ca jucători care nu pot face față la Oțelul să vină la noi să crească şi să poată ajunge înapoi. Câteva exemple de acest gen sunt Mereuță, împrumutat de Oțelul la Braniștea în această iarnă, plus Tănase și Angheluță, care provin de la CSM, dar au făcut parte din lotul lui Dorinel Munteanu în prima parte a campionatului".

Transferuri importante și cantonament internațional

Cu toate că a avut parte de o primă parte de campionat fără niciun pas greșit, cei de la Braniștea au apelat și la câteva modificări de lot, fiind aduși, pe lângă cei enumerați mai sus, mai mulți jucători pentru întărirea lotului. "Noutățile sunt legate de scopul de a ne atinge obiectivul principal, promovarea. Am ajuns, din diferite motive, să reziliem contractele cu opt jucători. O parte nu s-au adaptat la cerințele staffului tehnic, iar ceilalți au solicitat expres acest lucru, motivând prin imposibilitatea de a participa la antrenamentele noastre. Ne-am axat și către aducerea de jucători cu statut de juniori, în perspectiva Ligii a III-a, pentru că acolo e nevoie permanent de trei astfel de jucători în teren.

Am încheiat deja acorduri cu jucătorii: Daniel Gâță de la CS Făurei, un junior de 2002 - Cosmin Ștefan, ultima dată la Zimbru Slobozia Conachi. Au mai venit Filip Dima și Robert Chiriac, foști jucători la Oțelul", a adăugat Vrânceanu.

În ceea ce privește pregătirea propriu-zisă, Unirea Braniștea va avea parte inclusiv de un cantonament internațional, în Spania, la Almeria. "Facem câte patru antrenamente pe săptămână în această perioadă, iar între 22 februarie și 5 martie avem un cantonament extern, în Spania, la Almeria, unde vom disputa cel puțin trei meciuri amicale şi sperăm să-l perfectăm și pe al patrulea".

Reluarea jocurilor oficiale pentru returul Ligii a IV-a ar putea fi programată la finalul lunii martie, o dată precisă în acest sens urmând a fi stabilită în zilele următoare de către AJF Galați.

Citit 2861 ori Ultima modificare Marți, 01 Februarie 2022 23:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.