Întăriri pentru una dintre adversarele Oțelului

Întăriri pentru una dintre adversarele Oțelului
Luptă deschisă pentru promovare
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Gruparea gălățeană de fotbal Oţelul are ca obiectiv promovarea în liga secundă la capătul sezonului, însă pentru a reuși acest lucru are de trecut cu brio de sezonul regulat, play-off și două tururi de baraj, iar pe acest traseu va întâlni inevitabil cei mai puternici adversari posibili din zonă.

În sezonul precedent, finala barajului s-a jucat între echipele din Seria a II-a, cea din care fac parte și formaţiile gălățene. Cum Seria I, cea cu care se împerechează primele două clasate la baraj, este considerată a fi cea mai slabă dintre toate, potențialul pericol pentru Oțelul ar putea veni tot din seria sa. Astfel, principalele contracandidate ar fi CSM Focșani și Metalul Buzău.

Cei din Focșani n-au mișcat prea mult în această perioadă la nivelul lotului, urmând a da credit echipei care s-a clasat pe locul al doilea la finalul anului, cu 35 de puncte, două mai puține decât Oțelul, dar cu avantajul meciurilor directe: 3-1 și 0-1.

În schimb, echipa Metalul Buzău, o adversară destul de periculoasă încă din prima parte de campionat, a reușit să facă trei transferuri importante. Buzoienii au apelat la cealaltă echipă din oraș, aflată deja în al doilea eșalon, de la care au adus doi jucători cu experiență: Sebastian Ghinga (fundaș central, 35 ani), care a jucat în trecut inclusiv în Liga I, şi Călin Toma (fundaș stânga, 30 ani). Pe lângă cei doi, lotului echipei din Buzău i s-a alăturat și Adrian Moldovan, un atacant de 23 de ani, care în prima parte a sezonului a jucat la Ceahlăul.

Oțelul și Metalul Buzău sunt distanțate de șapte puncte în clasamentul la zi, urmând să joace la Galați o confruntare directă, în penultima etapă din sezonul regulat. Cele două formații se vor întâlni, cel mai probabil, și în faza de play-off.

Oțelul defilează în amicale

Fără să se gândească la celelalte echipe din seria sa, Oțelul a reușit să câștige concludent și cel de-al doilea meci amical. Gălățenii au câștigat, cu scorul de 3-0, în fața celor de la Astra Giurgiu, formație din Liga a II-a. În meciul disputat miercuri după-amiază la Galați, Oțelul a fost echipa stăpână pe joc şi a dat impresia că este gruparea de eșalon superior. Golurile roș-alb-albaștrilor au fost semnate de către Marius Savu (min. 9), Jack Serrant-Green (min. 38) și Vadim Crîcimar (min. 53). Iată și formula de echipă trimisă în teren de managerul tehnic Dorinel Munteanu: Dur-Bozoancă - Rus, Yabre, Ghiocel, Țica - Neagu, D. Cireș, Cisotti - Savu, Green, Crîcimar. În repriza secundă au mai intrat: Ursu, Oniciu, Sîrghi, Hagiu, Nedelea, Jardan, M. Cireș, Adăscăliței, Râpan, Cîrjan și Chiriac.

Următoarea partidă amicală a gălățenilor este programată sâmbătă, în deplasare, cu Aerostar Bacău, formație aflată în aceeași serie din Liga a III-a.

Citit 2593 ori Ultima modificare Vineri, 11 Februarie 2022 00:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.