CS Municipal Galați, locul 4 în eșalonul secund

CS Municipal Galați, locul 4 în eșalonul secund
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Eșalonul al doilea de rugby - Divizia Națională de seniori și-a încheiat meciurile unui nou sezon. Cele nouă echipe înscrise în competiție au disputat ambele faze ale campionatului, turul și returul, în cea de-a doua parte a anului trecut.

Echipa gălățeană CS Municipal, o grupare de mare tradiție a sportului cu balonul oval din țara noastră, a terminat parcursul pe locul al patrulea, cu 49 de puncte. CSM a susținut 16 meciuri, în nouă a ieșit învingătoare, în celelalte înregistrând un egal și șase înfrângeri. Esaverajul a fost foarte bun: 535-237.

Primele trei poziții ale clasamentului au fost ocupate de Știința Petroșani, CS Năvodari și RC Bârlad, același podium ca și în sezonul anterior. Celelalte echipe, de pe locurile 5-9, sunt: RC Grivița București, CSM Bucovina Suceava, CSU Arad, CSU Alba Iulia și RC Gura Humorului.

Rugbiștii gălățeni (antrenori Marius Secuianu și Eugen Popa) au înregistrat multe rezultate la scoruri... consistente, semn că tânăra noastră echipă a arătat apetit pentru jocul ofensiv. Iată câteva dintre ele: 76-7 cu Gura Humorului, 42-0 cu Aradul, 72-8 cu Suceava, 55-6 și 50-0 cu Alba Iulia. Gălăţenii au făcut egal cu Grivița (12-12) și au pierdut la scor strâns cu Petroșani (10-16), cu Năvodari (27-28 și 10-12) și cu Bârladul (15-20).

Iată și lotul care a realizat această performanță: Constantin Badea, Serghei Budăian, Roman Cangea, Laurențiu Cocirlă, Alexandru Biscianu, Radu Cibotari, Sorin Coșereanu, Ionuț Cosmiuc, Ionuț Cucu, Gabriel Cotici, Gabriel Dănăilă, Lucian Dinu, Jean Don, Eduard Don, Alexandru Frățilă, Dragoș Giușcă, Daniel Josan, Mihai Ghiniță, Lucian Grigore, Dănuț Lăcătuș, Nicu Manolache, Marius Mocanu, Ioniță Nistor, Ionuț Platon, Cristian Spătărescu, Igor Misir, Ionuț Niacșu, Gabriel Partenie, George Prunaru, Emil Tasci, Mitică Trandafir, Emanuel Zaharia, Alexandru Ungureanu și Ciprian Donosă.

Potrivit unui comunicat al FR Rugby, startul într-o nouă ediţie a Diviziei Naţionale de seniori se va da peste o lună - în ultima sâmbătă din martie. 

 * După ce a realizat o consultare națională, FR Rugby a stabilit, pe bază de voturi, ierarhiile anului 2021, pe diverse categorii. La Categoria "Cel mai bun sportiv" în Divizia Națională de seniori, Gabriel Partenie, legitimat la Rugby Club Municipal Galați, s-a clasat pe locul al cincilea. Partenie a crescut la Liceul Auto Galați și a debutat într-o partidă cu CS Școlar Tecuci. A fost selecționat în echipa națională de juniori, ulterior debutând la seniori ca aripă, în formația Rugby Club Galați. A jucat, timp de șapte luni, în campionatul italian și a reușit la probe în Germania, dar, accidentându-se, s-a întors la Galați. Tot pe locul 5 s-a clasat și Marius Secuianu, la secțiunea "Cel mai bun antrenor" în Divizia Națională de seniori.

Citit 826 ori Ultima modificare Joi, 17 Februarie 2022 01:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.