CSM Arcada pășește cu încredere în play-off

CSM Arcada pășește cu încredere în play-off
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cele 12 echipe din primul eșalon masculin se pregătesc să încheie un campionat mai animat ca altădată. După finalul sezonului regulat, urmează o altă etapă foarte importantă - turneele de play-off și play-out.

CSM Arcada, bilanț net favorabil

După cele 22 de etape bifate în sezonul regulat, o echipă a ieșit pregnant în evidență - CSM Arcada Galați. A acumulat cel mai mare număr de puncte, 62, plus un setaveraj excelent, 65:10. În 16 meciuri, victoriile au fost la scorul de 3-0, în celelalte șase s-au înregistrat două victorii cu 3-2 și trei cu 3-1. Singurul meci pierdut a fost, surprinzător, pe teren propriu, 2-3 cu Steaua. Dar a venit imediat și un 3-2 pe terenul bucureștenilor.

"Campionatul nu este jucat!"

Exigent cum îl știm şi precaut în aceeași măsură, prof. Sergiu Stancu atrage atenția tuturor. "Campionatul nu este jucat! Ne aflăm abia la începutul turneului play-off, un real moment al adevărului. Ne așteaptă șase meciuri, în care, cu siguranță, nu se va face rabat de la efort. Chiar marți, în primul joc, avem un adversar puternic, SCM "U" Craiova, cu foști și actuali internaționali, cu campionate puternice în spate, în fața căruia ne-am impus foarte greu până acum. Apoi, vorbim de Steaua și Dinamo, echipe puternice, foarte greu de învins. Altfel spus, ne așteaptă un adevărat turneu final, cu meciuri de foc și cu 18 puncte puse în joc. Toate competitoarele luptă cu șanse egale pentru aceste puncte.

În ceea ce ne privește, pot spune că jucătorii noștri sunt pregătiți să facă față acestor noi examene. Sunt profesioniști și dornici de a înregistra noi performanțe. În ultima perioadă, ne-am intensificat pregătirile sub aspect fizic și tehnico-tactic, dar și din punct de vedere mental. Ne cunoaştem foarte bine adversarii și vom acționa în consecință. Și, nu în ultimul rând, avem de partea noastră aportul publicului", a declarat tehnicianul gălăţenilor.

CSM Arcada are un lot de jucători experimentați, căliți în examenele purtate în diferite campionate. Actualul sezon a debutat cu următorii 14 jucători: Teleleu, Raici, Talpă, Butnaru, Bissette, Darlaczi, Rangel, Toro, Sestan, Bala, Rață, Cristudor, Kantor și Sobirov. În returul sezonului regulat, Juliane Bissette a suferit o accidentare serioasă, iar locul lui a fost ocupat de Tudor Magdaș, revenit și el după o accidentare.

Astăzi, primele meciuri

Astăzi debutează meciurile turneului play-off, cu patru dintre cele mai valoroase formații, un adevărat regal al voleiului național. Cele șase meciuri se vor disputa după următorul program: 22 martie: CSM Arcada - SCM "U" Craiova, Steaua - Dinamo; 27-28 martie: SCM "U" Craiova - Dinamo și CSM Arcada - Steaua (televizat); 2 aprilie: Dinamo - CSM Arcada și Steaua - SCM "U" Craiova. Returul va avea loc în zilele de 9, 16 și 22 aprilie.

Meciul de astăzi (ora 18:00) al echipei noastre cu SCM "U" Craiova va fi găzduit de Sala Sporturilor "Dunărea". Întâlnirea va fi condusă de arbitrii bucureșteni Florin Dragomir și Cristian Cristea.

Citit 845 ori Ultima modificare Luni, 21 Martie 2022 23:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.