Galațiul trăiește prin rezultatele cluburilor sportive
Foto: Sportul Ilustrat

Galațiul trăiește prin rezultatele cluburilor sportive
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

După ce voleibaliștii de la CSM Arcada au reușit să câștige "Cupa României", aceeași performanță a fost semnată, luni seară, chiar la Galați, de băieții de la United, cea mai veche echipă de futsal din România.

Dacă în alte domenii Galațiul nu reușește să țină pasul cu marile oraşe din țară, la sport se poate mândri deja cu două trofee importante în vitrinele sale. United Galați a reușit să câștige, la o săptămână distanță de precedenta ispravă a celor de la Arcada, primul trofeu al "Cupei României" din istoria sa. Totul s-a întâmplat într-o seară magnifică pentru publicul gălățean, care a umplut până la refuz Sala Sporturilor "Dunărea", la finala câștigată, scor 5-4, cu Autobergamo Deva.

Finală mai ceva ca-n filme

Dacă ar fi fost un scenarist plătit cu bani grei să scrie scriptul finalei "Cupei României" la futsal, n-ar fi ieșit atât suspans pe parcursul jocului și delir de bucurie la finalul său. După o primă repriză echilibrată, în care United și Autobergamo au punctat fiecare câte o dată, partea a doua a meciului a fost demnă de lecții de istorie din sport. Formația din Deva a reușit să se desprindă nestingherită la scorul de 4-1. Cu doar 11 minute rămase de joc, soarta trofeului părea decisă către autocarul pregătit la poarta Sălii Sporturilor să plece către Deva. Antrenorul-jucător Florin Ignat a reușit să-și mobilizeze echipa și să pună de-o "remontada" cum nu s-a mai văzut în sport de la Barcelona - PSG (6-1, după 0-4, în optimile Champions League la fotbal). Ignat, Pele și Araujo au semnat golurile purtate de uralele publicului, ce au dus tabela la egalitate, 4-4. Cu toate că a jucat cu infiltrații, fiind accidentat înaintea turneului final al "Cupei României", brazilianul Pele a dovedit că poartă îndreptățit numele fostului mare fotbalist şi a reușit să înscrie golul victorios.

"Suntem foarte fericiți, ne bucurăm că am câștigat primul trofeu din istoria clubului, mai ales că am reușit acest lucru în fața propriilor suporteri. Fanii au fost minunați și datorită lor am reușit să revenim în meci. Îmi felicit și echipa, pentru că băieții au dat dovadă de tărie de caracter și am reușit să câștigăm meritat finala", a spus Florin Ignat.

Urmează lupta pentru campionat

Odată socotelile încheiate cu bine în "Cupa României", cei de la United se vor concentra de acum înainte pe Liga I, acolo unde au obținut calificarea direct în semifinale, grație locului secund ocupat la finalul sezonului regulat. Cel mai probabil, în cazul unei calificări în finală, tot cu Autobergamo Deva se vor duela gălăţenii și pentru titlul de campioni.

Citit 1025 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2022 22:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.