UPDATE. Victorie pentru Oțelul în ultima etapă din sezonul regulat

UPDATE. Victorie pentru Oțelul în ultima etapă din sezonul regulat
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

UPDATE, 26 martie 2022. Oțelul a reușit să câștige, scor 1-0 (gol Jardan), pe terenul celor de la CSM Rm. Sărat, în ultima etapă a sezonului regulat din liga a treia. Astfel, gălățenii au încheiat pe primul loc în seria a doua și vor participa în faza de play-off.

Vom reveni cu amănunte.

(Florin Radu)


Oțelul ar putea scăpa de coșmar la baraj. Gălățenii au fost învinşi în finala barajului din sezonul precedent de Dacia Brăila, formație pregătită de Florentin Petre, tehnician în fața căruia n-au reușit să câștige niciunul dintre cele patru meciuri disputate.

Înaintea ultimei etape din sezonul regulat al Ligii a III-a, Oțelul este o echipă ce poate să stea liniștită în privința calculelor de calificare în play-off. Mai mult, gălățenii se află la o distanță de 13 puncte în Seria a II-a față de Metalul Buzău, a treia clasată, astfel că poate intra cu un ecart sănătos în a doua fază a campionatului.

Totuși, calculele sunt importante pentru gălățeni, în perspectiva primului adversar de la baraj, așa că privirile sunt îndreptate spre meciurile din Seria I. Acolo ar putea să scape de Ceahlăul Piatra Neamţ, în perspectiva unei confruntări cu actuala echipă a lui Florentin Petre, întrucât nemțenii nu pornesc cu prima șansă de a intra în play-off.

În Seria I se cunosc primele două clasate înainte de play-off: Dante Botoșani (37 puncte) și Foresta Suceava (35 p). Bucovina Rădăuți (27 p), echipa de pe locul 3, are de îndeplinit o formalitate pentru a fi sigură de play-off, în meciul de acasă cu CSM Bacău (penultima clasată), iar favorită la ocuparea ultimului loc de play-off este Hușana Huși (25 p), care are nevoie de o victorie la Știința Miroslava, formație ieșită din calcule. Echipele aflate la pândă, care așteaptă un pas greșit al celor două de mai sus, sunt Ceahlăul (24 p) lui Florentin Petre, coșmarul Oțelului de anul trecut, care are de jucat acasă cu Foresta, dar și Șomuz Fălticeni (la egalitate de puncte cu Ceahlăul, cu avantajul meciurilor directe), care are de jucat acasă cu liderul, Dante Botoșani. În aceste condiţii, sunt șanse foarte mari ca Oțelul să scape de Ceahlăul la baraj, formație revitalizată abia în iarnă prin venirea lui Florentin Petre, astfel că își va putea reconfirma statutul de mare favorită la promovarea în Liga a II-a.

Campionatul județean

Sâmbătă și duminică vor continua meciurile din campionatele județene. În Liga a IV-a au loc partidele etapei a XIII-a (a doua a returului), după următorul program: Viitorul Umbrărești - Covurluiul Tg. Bujor, Quantum Club Galați - Răzeșii Valea Mărului (ambele sâmbătă), Avântul Drăgănești - Muncitorul Ghidigeni, Voința Cudalbi - Victoria Independența, Unirea Braniștea - Agrostar Tulucești (Stadionul "Portu Roșu", ora 13:30) și Avântul Vânători - Gloria Ivești (duminică).

Echipele din cel de-al cincilea eșalon susțin meciurile primei etape a returului duminică, de la ora 11:00: Luceafărul Berești - Inter Tudor Vladimirescu, Șoimii Foltești - Mălina Smârdan, Lascăr Schela - Viitorul Frumușița, Voința Cișmele - Viitorul C. Negri, Avântul Matca - Foresta Șendreni, Siretul Cosmești - Flacăra Pechea, ACS Inter Tudor Vladimirescu - Siretul Piscu și Zorile Grivița - Prutul Vlădești.

"Liga Elitelor", ultima etapă

În competiția rezervată echipelor de juniori Under 15, în weekend sunt programate jocurile ultimei etape, în care se va juca astfel: LPS Vaslui - Școala de Fotbal Oțelul și FC Bacău - ACS Junior Galați, în timp ce LPS Galați are etapă liberă. Înaintea ultimelor meciuri, clasamentul o are în frunte pe FC Bacău (19 puncte), secondată de LPS Galați (16 p), Oțelul (9 p), LPS Vaslui (7 p) și ACS Junior (1 p).

"Universitarele", în deplasare

În turneul play-out al Ligii I de fotbal feminin, FC Universitatea Galați va susține jocul etapei a patra, în deplasare, la CSS Târgoviște, un derbi al echipelor din subsolul clasamentului.

Citit 5895 ori Ultima modificare Duminică, 27 Martie 2022 01:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.