CSU Hygienium atacă promovarea!

CSU Hygienium atacă promovarea!
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Doar două zile au mai rămas până la startul meciurilor turneului final de promovare în primul eșalon de volei feminin.

De sâmbătă până luni, Sala Sporturilor din Pitești va găzdui cea mai importantă competiție din acest sezon pentru echipele din eșalonul secund. Se vor confrunta patru dintre cele mai bune echipe din Divizia A2, care tânjesc după ocuparea primelor două locuri în cadrul acestui turneu final - care le va trimite în primul eșalon.

Între cele patru formații se află și gălățencele de la CSU Hygienium, alături de Argeș Pitești, CSU Oradea și Poli Timișoara. Până la acest turneu, cele patru fruntașe au avut serios de tras. Referindu-ne la echipa noastră, aceasta s-a aflat în umbra piteștencelor, în Seria Est, care au ocupat primele două locuri după meciurile din sezonul regulat. În continuare au urmat meciurile turneului play-off, în care gălățencele le-au depășit pe colegele lor de la CTF "Mihai I" București, după două victorii (s-a jucat în sistemul cel mai bun din trei). Aceste două victorii le-au trimis pe fetele noastre în turneul semifinal, care s-a desfășurat în Capitală. A fost un turneu de patru, Galați, Pitești, CSM București și CSM Focșani, din care primele două s-au clasat în frunte, ceea ce le-a permis prezența la acest turneu de promovare.

Calculele hârtiei ne arată că cele două echipe din Seria Est, CSU Hygienium și Argeș Pitești, dețin un ușor ascendent asupra celor provenite din Seria Vest (Timișoara și Oradea). Apropo de cele două echipe de dincolo de Carpați, în meciul decisiv din turneul semifinal de la Oradea, echipa din orașul de pe Crișuri s-a impus la limită, cu 3-2.

De la încheierea sezonului regulat, în urmă cu patru săptămâni, fetele noastre și-au continuat pregătirile pentru a-și menține forma sportivă, iar la ora turneului final piteștean să poată face față cerințelor.

Despre acest turneu ne-a vorbit Silviu Șoimu, team-managerul echipei: "Suntem pregătiți pentru aceste meciuri din cadrul turneului final de promovare în primul eșalon. Ca orice turneu cu asemenea miză, și acesta va fi dificil, solicitant, dar fetele noastre merg cu convingerea că pot face o figură frumoasă. Din punctul de vedere al clubului, putem spune că au fost create toate condițiile pentru ca echipa noastră să revină în Divizia A1, acolo unde a mai fost și unde îi este locul".

Antrenoarele Adriana Dudnic și Ileana Berdilă contează pe același lot de jucătoare ca și până acum: Anamaria Berdilă, Ioana Ștefu, Sorina Răileanu, Camelia Vasile, Andreea Stănescu, Carolina Radu, Crina Arbunea, Maria Neacșu, Alexandra Iordache, Maria Vilău, Cristina Popoiu, Minca Andreea Cristea (libero).

Citit 1369 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Mai 2022 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.