Vânzări zero, stop transferuri!

Vânzări zero, stop transferuri!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Criza se resimte din plin, Oţelul Galaţi nereuşind în această vară, în ciuda tradiţiei, să mai vândă ceva * Prin urmare, nici bani de achiziţii nu există, iar Dorinel Munteanu rămâne cu lotul deplasat în Germania *

Ce a vândut Oţelul în ultimii ani?

* Vara lui 2007

Andrei Vâtcă la Steaua Bucureşti – 500.000 euro

Gabriel Giurgiu la Rubin Kazan – 500.000 euro

* Vara lui 2008

Emil Jula la Energie Cottbus – 700.000 euro

Janos Szekely la Steaua Bucureşti – 1.500.000 euro

Daniel Stan la Unirea Urziceni – 150.000 euro

* Vara lui 2009

Alexandru Bourceanu – 700.000 euro (clubului i-au revenit doar 350.000, fiind coproprietar cu FCM Dunărea Galaţi)

* Vara lui 2010

Cornel Râpă - ?, Cristian Sârghi - ?, Adrian Sălăgeanu - ?

„Ne preţuim jucătorii”

De mai bine de jumătate de an se vorbeşte despre „măritarea” lui Cornel Râpă, un foarte talentat fundaş dreapta, dar lipsa ofertelor concrete sau preţurile ridicole avansate la negocieri fac ca fotbalistul de 20 de ani să rămână la Galaţi.

Şi, cel mai probabil, internaţionalul de tineret nici nu va pleca prea curând, grupările din Liga I descoperite în zona în care prestează Râpă încercând variante mai ieftine.

„Pe nimica toată nu dăm pe nimeni, ne preţuim foarte mult jucătorii”, susţine Marius Stan, directorul general al Oţelului, care speră să-i poată da măcar pe Sârghi sau Sălăgeanu, şi ei curtaţi cu jumătate de gură în lipsă de cash.

Liberi de contract sau „repatriaţi”

Tehnicianul Dorinel Munteanu a ţinut să întărească ieri faptul că niciun „oţelar” nu va fi vândut în această vară:

„În proporţie de 99,9 la sută, rămânem cu acest lot. Era bine dacă s-ar fi putut vinde un jucător pentru că este nevoie de bani la club, dar mă bucur că rămân cu toţi oamenii de bază.”

Fără bani de achiziţii – doar dacă s-ar fi comercializat vreunul dintre sportivii instruiţi de Munti, ar fi existat un aşa-zis fond de transferuri – Oţelul este nevoit să practice disciplina care-i place cel mai mult: să legitimeze oameni liberi de contract sau să-şi „repatrieze” copiii trimişi la călit prin ligile inferioare.

Nici măcar încă un portar?

Astfel, Borbely şi Buş au venit gratis, iar Elek, Cucu şi Petean s-au întors acasă după câteva experienţe la matineu. „Sunt mulţumit de lot, nu-mi mai trebuie nimic”, a mai spus antrenorul roş-alb-albaştrilor, el respingând ideea testării celor doi atacanţi străini (n.r. – un olandez şi un ivorian) despre care se vorbea că urmau să ajungă în cantonamentul din Germania al formaţiei dunărene.

„Borbely şi Elek sunt soluţii bune pentru avanposturi, iar pe flancuri suntem acoperiţi. Poate va mai veni un portar, după plecarea lui Baotici, dar sunt mulţumit de Abraham (n.r. – goalkeeperul de rezervă, după Grahovac) şi-l avem şi pe Bermudez la echipa a doua”, a conchis Munteanu, care a înţeles că pe timp de recesiune trebuie să-ţi vezi lungul nasului.

Explicaţie foto: Sârbul Levnaici (stânga) şi gălăţeanul Petean sunt două dintre figurile noi ale verii la Oţelul. Primul susţine probe de joc, celălalt revine după o trecere pe la Delta Tulcea

Citit 1153 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.