Arma secretă a Oțelului este un junior!

Arma secretă a Oțelului este un junior!
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Victoria din ultima etapă de play-off de pe terenul celor de la Metalul Buzău (scor 3-2) a demonstrat că gruparea gălățeană încă are resurse de tineri talentați.

Fără a avea vreo miză concretă în ultimul meci din faza a doua a campionatului, managerul tehnic Dorinel Munteanu a menajat o parte din jucători și le-a dat șansa celor care au evoluat mai puțin până acum să-și demonstreze calitățile. Chiar și în aceste condiții, Oțelul s-a impus, scor 3-2, la Metalul Buzău. Gălățenii au condus cu 2-0 la pauză, grație reușitelor semnate de Adăscăliței - jucător cu evoluții din ce în ce mai bune - și Farcaș. După pauză, gazdele au echilibrat partida și au egalat la doi, dar a ieșit la rampă un atacant de doar 17 ani din curtea Oțelului - Denis Bordun. Acesta a înscris golul victoriei și a dovedit că apetitul său sporit pentru goluri, remarcat în meciurile categoriei sale de juniori, nu este deloc întâmplător.

Oțelul a jucat în formula: Dur-Bozoancă - Farcaș, Hagiu, Adăscăliței, Țica - Oniciu, M. Cireș, Nistor - Savu, Green, Crîcimar. Lista rezervelor a fost completată cu juniorii Paharnicu - Chiriac, Olteanu, Șoptică, Bordun, Enache și Rîpan.

Dorinel Munteanu remarcase trei juniori ai Oțelului în cele două meciuri de calificare susținute pe teren propriu la categoria U17. "Sigur că am urmărit jocurile, am văzut că există potențial acolo. Paharnicu e deja al treilea portar la echipa mare, îl avem pe Rîpan, iar la meciuri am mai remarcat trei jucători: Bordun, Șoptică și Dănăilă, dar asta nu înseamnă că ceilalți nu au potențial. E loc pentru oricine dovedește că poate să facă față, mai ales că din sezonul următor o să fie nevoie de juniori născuți în 2004, ca regulă impusă de FRF", a spus Dorinel Munteanu.

Astfel, Oțelul a câștigat detașat Seria a II-a a celui de-al treilea eșalon și se pregătește de faza semifinalelor la baraj cu Foresta Suceava. Primul meci este programat miercuri, de la ora 18:00, la Suceava, iar returul se va juca sâmbătă, la ora 17:30, la Galați. Delegația Oțelului va pleca astăzi la prânz către Suceava.

Lieștenii, al șaselea succes în play-out

După sincopa din etapa precedentă, 0-1 acasă cu Rm. Sărat, Sporting s-a descurcat foarte bine în deplasare. Sâmbătă, elevii lui Brăneț și Lovin au jucat la Dinamo Bacău (4-1, în tur), unde au încheiat cu un rezultat favorabil, 3-1. În ciuda faptului că au fost conduși la pauză cu 1-0, mitanul al doilea a fost de partea echipei oaspete. Schimbarea tabelei a venit foarte repede, Munchiu și Bârlădeanu ducându-şi echipa în avantaj în numai două minute. Golul al treilea i-a aparținut tot lui Bârlădeanu, în minutul 75, din penalty. Per total, lieștenii au fost superiori, irosind alte superiorități plus un gol anulat din ofsaid. La Sporting nu au putut evolua, din cauza accidentărilor, atacanții Iordache și Grigoraș. A fost al șaselea succes, completat cu două egaluri și o înfrângere în play-out. Echipa de start: A. Brăneț - Bucevschi, Maftei, Voicu, Năstase - Munchiu, Chiriac - Stan, Mihu, Iancu - Bârlădeanu. Au mai jucat: Călin, Cucu și Milea.

Ultimul meci din actualul sezon va fi acasă, sâmbătă, cu CS Făurei.

Citit 3565 ori Ultima modificare Luni, 23 Mai 2022 01:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.