"Tricolorii", pe primul loc la jumătatea competiției
Foto: Sportul Ilustrat

"Tricolorii", pe primul loc la jumătatea competiției
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În cea de-a doua competiție continentală masculină de volei, "Liga de Argint", s-au consumat meciurile turului din faza grupelor.

În Grupa a II-a, "tricolorii" noștri au dominat disputele, încheind turul cu trei victorii din tot atâtea meciuri. În ultimul joc din această primă parte, care a avut loc, miercuri seară, la Galați, selecționata României a întâlnit-o pe cea a Bosniei-Herţegovina. Conform așteptărilor, băieții noștri au fost vioara întâi, au dominat toate seturile, pe care şi le-au adjudecat extrem de clar: 3-0.

Oaspeții Galațiului s-au străduit să facă față competiției și le-a ieșit parțial în primele două seturi, când au menținut echilibrul în partea de început. Finalurile celor două seturi le-au aparținut "tricolorilor", care au gestionat scorul cât se poate de bine. Evoluția acestora a fost interesantă și a alternat. Iată cum s-au derulat ostilitățile: 3-3, 7-5, 7-9, 12-10, 17-12, 20-15 și 25-17 (setul 1); 5-3, 6-8, 12-12, 15-15, 20-16 și 25-19 (setul 2).

Al treilea set a avut o altă desfășurare. Cu Matei la serviciu, tabela s-a dus rapid la 5-0, apoi a fost 8-2, 11-3, 16-10, iar de aici scorul a curs numai în favoarea băieților lui Sergiu Stancu, până la 25-14. Victorie clară în doar o oră și 20 de minute.

Întâlnirea a fost arbitrată de poloneza Anna Niedbal, secondată de ploieșteanul Darius Meșca, al treilea arbitru fiind Lucian Năstase (Galați). Observator: Constantin Ispas (București).

Sextetul de start al României a fost: Peța, Dumitru, Aciobăniței, Matei, Vologa, Călin - Kantor (libero). Au jucat și ceilalți trei gălățeni de la campioana Arcada, Bala, Rață și Butnaru, plus al doilea libero din lotul național - Diaconescu, dar și Chițigoi, un jucător foarte tânăr, de doar 17 ani, cu o evoluție promițătoare.

Selecționerul Sergiu Stancu, după meci: "Sunt mulțumit de rezultatul cu Bosnia și de comportarea de ansamblu, dar în continuare mai sunt probleme în jocul nostru. Ne așteaptă meciuri extrem de complicate în Bosnia și în Macedonia, de aceea putem spune că soarta calificării este încă în joc".

România conduce grupa

După cele trei meciuri ale turului "Ligii de Argint", echipa noastră a înregistrat numai victorii. A început cu 3-1 în Albania și a continuat cu Macedonia de Nord (3-2) și cu Bosnia-Herțegovina (3-0). Victoriile plasează România pe primul loc, cu 8 puncte, setaveraj 9:3, secondată de Macedonia de Nord și Albania, ambele cu câte patru puncte. Bosnia e ultima în clasament, cu doar două puncte.

În prima etapă a returului, sâmbătă, 4 iunie, se va juca astfel: Bosnia - România și Albania - Macedonia de Nord.

Reamintim că primele două clasate din cele două grupe se vor califica la turneul final, găzduit de capitala Ungariei, în perioada 18-20 iunie.

Citit 1007 ori Ultima modificare Joi, 02 Iunie 2022 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.