Scor de handbal într-un amical nefericit: 19-0!

Scor de handbal într-un amical nefericit: 19-0!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Lacunele de organizare i-au adus în faţă formaţiei gălăţene nişte amatori demni de toată mila, iar scorul a atins proporţii astronomice * Ghinionul lui SK St. Johann a fost că Dorinel Munteanu i-a trimis pe teren pe oamenii din linia a doua care abia aşteptau să arate că ţintesc un loc de titular * Alexandru Avram a marcat de şapte ori! *

OŢELUL GALAŢI – SK ST. JOHANN (Austria) 19-0 (11-0)

Meci amical de fotbal disputat sâmbătă în Germania;

Au marcat: Elek 2’, 9’, 38’, Avram 7’, 13’, 21’, 34’, 41’, 52’, 75’, Petean 23’, 87’, Buş 35’, 43’, Cucu 59’, Pena 62’, Cârjă 70’, Perendija 79’, Giurgiu 82’;

OŢELUL: Abraham – Cârjă, Sipovici, Perendija, Cucu – Levnaici, Cojoc (46’ Giurgiu) – Buş (46’ Ochiroşii), Avram, Petean – Elek (46’ Pena).

Bătaie cu ursul. Cu mâinile goale

În fotbal, lipsa de valoare se traduce prin diverse sintagme şi, de multe ori, meserii onorabile ajung să fie amintite ironic doar de dragul acusticii. Jucătorii care se mişcă împotriva ideii de competitivitate sunt porecliţi frizeri sau ospătari, or adversarii de sâmbătă ai Oţelului cam pe la acest nivel s-au situat.

Băieţii de la SK St. Johann, amatori când vine vorba de sportul-rege, sunt ingineri, profesori, muncitori în construcţii, chiar şi chelneri-ospătari, aşa că pun pe primul plan jobul de pe urma căruia îşi asigură traiul.

În faţa elevilor lui Dorinel Munteanu, nemulţumit că n-a dat peste un adversar mai de Doamne-ajută, fotbalul pe care-l cunoşteau austriecii (căci de-acolo provine nefericita echipă învinsă cu 19-0) s-a transformat într-un dezastru, o bătălie cu ursul cu mâinile goale.

8-0 în minutul 35

Munti a înjghebat o trupă de aşa-zise rezerve, care trebuie să demonstreze că nu degeaba au mers în cantonamentul din Germania. Dacă pe teren s-ar fi aflat alde Paraschiv, Viglianti şi Costin, probabil că măcelul s-ar fi oprit la un scor ceva mai rezonabil, dar Avram, Elek şi compania au ţinut neapărat să se distreze în faţa unor jaloane vii.

În minutul 9 era deja 3-0, iar cu zece minute înainte de pauză se făcuse 8-0. „Au încercat bieţii de ei să ne opună rezistenţă, dar era greu s-o facă. Ce pretenţii să ai de la nişte oameni care abia veniseră de la serviciu?”, i-a scuzat Marius Stan, directorul general al Oţelului, pe austriecii „înghiţiţi” de tabăra dunăreană.

Abraham a intrat în poarta lor

La pauză a fost 11-0, iar intrarea pe gazon a unor senatori de drept, precum Giurgiu, Ochiroşii şi Pena, a mai temperat pofta de gol a Oţelului. Chiar şi aşa, tot s-a mai marcat de opt ori, numai Alexandru Avram, „Kaka” de Galaţi, trecându-şi de şapte ori numele pe lista puncheurilor.

Iar ca să fie partida mai echilibrată, între buturile adverse a fost „plantat” Abraham, încă din minutul 25. „Portarul lor se accidentase şi am considerat că Gabriel este mai nimerit să treacă în poarta lor”, a comentat şi antrenorul Munteanu, care n-a fost entuziasmat de acest antrenament relaxant.

„Mai avem nevoie de două meciuri bune pentru că se apropie campionatul şi nu este de glumă”, a conchis Neamţul după întâlnirea cu „frizerii” din vestul Austriei.

Explicaţie foto: Oţelul şi-a bătut toate recordurile în materie de goluri marcate pe timpul unui meci de fotbal. Până sâmbătă seară, cel mai mare scor din istoria clubului gălăţean era un 12-0 cu Granitul Babadag, rezultat obţinut tot într-un joc amical

Citit 1284 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.