Ce șanse are Oțelul la promovarea în Liga I

Ce șanse are Oțelul la promovarea în Liga I
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

* Similitudini ca la câștigarea campionatului


Gruparea gălățeană nu e văzută printre favoritele la obținerea unei noi promovări, după ce abia a reușit accederea în al doilea eșalon.

Entuziasmul din tabăra roș-alb-albastră a adus în rândul fanilor gălățeni gânduri de promovare succesivă în prima ligă, după cea din al doilea eșalon. Bookmakerii nu dau prea multe șanse Oțelului ca acest lucru să se întâmple, iar managerul tehnic Dorinel Munteanu a anunțat că își propune revenirea în prima ligă după două sezoane de acum înainte. Șansa ca Oțelul să câștige Liga a II-a este cotată la un multiplicator de 50, la fel cum se întâmpla și în 2010-2011, când tot 50 era cota pentru câștigarea campionatului!

Principala favorită pentru câștigarea ligii (deși promovează primele două clasate, iar următoarele două vor juca baraj cu două echipe din prima ligă) este cotată Dinamo, în momentul de față, la doar 2,50. Bucureștenii sunt urmați de o altă echipă din Capitală – CSA Steaua, cotă 3,50, dar situația clubului departamental este încă necunoscută în privința posibilității de a i se permite să promoveze. CSA Steaua n-a putut juca barajul de promovare cu Chindia Târgoviște, pentru că este un club ce aparține de partea publică nu cea privată.

Următoarele echipe pe lista favoritelor sunt Concordia Chiajna (cotă 8,00), FK Miercurea Ciuc (12,00), Unirea Slobozia (15,00), FC Buzău (20,00), Ripensia Timișoara și Poli Iași (câte 25,00).

Amicale cu echipe din liga a doua

În pregătirea pentru îndeplinirea obiectivului de a promova în liga secundă, îndeplinit la capătul unei duble cu Dante Botoșani (4-1 la general), Oțelul a disputat și câteva partide de verificare împotriva unor adversari din liga a doua, eșalon în care va activa din august. Astfel, Oțelul a învins-o, scor 3-0, pe Astra, echipă instabilă, care a și retrogradat între timp, dar a susținut și două meciuri cu echipe considerate a fi de top: 2-2 la Concordia Chiajna și 1-2 la FC Buzău. La capătul acelor meciuri, George Cîrjan, marcatorul primului gol al duelului cu Dante de la Galați, a spus că Oțelul ar fi făcut față chiar și în al doilea eșalon.

”Am făcut meciuri bune cu Astra, Chiajna și Buzău, ceea ce ne-a dat încredere, pentru că am luat contactul cu echipele din liga a doua. La Chiajna puteam să și câștigăm. Cred că am fi fost o echipă de mijlocul clasamentului în liga a doua, fără să avem probleme cu retrogradarea”, spunea la acea vreme Cîrjan, făcând referire la lotul cu care Oțelul a abordat returul din liga a treia.

Oțelul va începe sezonul următor pe 6 august, iar pe 9 iulie are programat un meci amical cu FCSB, pe teren propriu.

Citit 5586 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iunie 2022 23:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.